0

SHARES

Sisteme VR-Ready portabile şi operaţionale direct din ghiozdan

NoobZ
- 7.06.2016, 12:24 în Realitate Virtuală

Cei care au experimentat realitatea virtuală ştiu că cea mai mare problemă cu care se confruntă această tehnologie este portabilitatea şi limitatea în spaţiu, în mare parte pentru că depinzi de un calculator foarte performant, care este ancorat într-un singur loc. Nu mai este cazul.

Poate cea mai mare problemă pe care utilizatorii o întâmpinau cu căştile de realitate virtuală era posibilitatea de a se împiedica de firele care trebuie conectate la calculator.

Acest aspect al noii tehnologii de realitate virtuală cere ca cel care foloseşte casca de realitate virtuală să fie asistat în permanenţă de altă persoană, care să fie atentă la mişcări şi pentru a îndeparta firele din calea purtătorului. Acesta este şi unul dintre motivele pentru care jocurile de realitate virtuală sunt statice şi implică puncte fixe.

Din păcate, HTC nu are un spaţiu prea larg de manevră, deoarece display-urile wireless nu pot susţine performanţele de randare de care este nevoie pentru experienţa de realitate virtuală, pe care casca HTC Vive o livrează. Din acest motiv, casca trebuie să fie conectată la un PC performant, VR-ready.

Cu toate acestea, există o modalitate prin care companiile producătoate de calculatoare pot oferi o soluţie la acest impediment: Calculatorul integrat în rucsac.

Recent, un producător de calculatoare, care lucrează sub licenţe ale mai multor companii, a anunţat lansarea unui PC de gaming pe care îl poţi lua cu tine, în rucsac. Acest model permite HTC Vive să elibereze utilizatorul de povara firelor care atârnă pe jos şi care împiedică dezvoltarea experienţei VR.

vr-backpack2

Abordarea pe care HP şi MSI este de a realiza o carcasă dintr-un rucsac. Mai mult, compania HP a implementat bateriile într-o centură specială, pe care utilizatorul o va purta în jurul taliei.

Zotac, pe de altă parte, are o abordare mai directă şi a modificat un sistem Zbox gaming PC, pe care l-a pus într-un rucsac, un rucsac banal.

vr-backpack

Jurnaliştii de la publicaţia The Verge au avut ocazia să testeze soluţia Zotac, în cadrul conferinţei Computex Taipei, iar concluzia lor a fost că acest concept, cu toate că parte rudimentar, chiar funcţionează.

Calculatorul cântăreşte 4kg, iar durata de funcţionare este de 2 ore, potrivit companiei Zotac. Are o unitate de procesare grafică  Nvidia GTX 980, ceea ce înseamnă că susţine majoritatea jocurilor de realitate virtuală disponibile în prezent.

Zotac nu a anunţat care va fi preţul de comercializare al acestui sistem, creat special pentru realitatea virtuală, dar nici o dată la care sistemul va fi disponibil.

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
COMENTARII

Comentarii

comentarii

 
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!