More

  Popas pe Lună: Cel mai nou mod al companiilor de a face profit cu o zonă de tranzit selenară

  Omul a avut tot timpul instinctul de a explora locurile necunoscute, iar imediat după acestă nevoie de hrană spirituală, se află nevoia de a genera profit, ca urmare a acestor demersuri.

  Acum că explorările spaţiale s-au mutat din sectorul programelor finanţate de instituţii guvernamentale în sectorul companiilor private, există o cursă extrem de strânsă şi chiar proiecte pentru a ajunge pe lună.

  Mai nou, există chiar şi un proiect de a stabili un „popas” pentru eventuale călătorii prelungite în spaţiu, nu numai pentru călătorii scurte, de agrement.

  Proiectul Moon Express ar putea primi undă verde şi va fi prima misiune privată care va părăsi orbita Terrei şi va ateriza pe Lună. Va fi un pas imens pentru interesele companiilor private în demersul de a crea o afacere din călătoriile în spaţiu.

  Paul Spudis, un cercetător ştiinţific în cadrul Lunar and Planetary Institute şi consilier în cadrul proiectului Moon Express, a declarat că există oportunităţi de dezvoltare a proiectului selenar, atâta timp cât afacerea se axează pe explorarea spaţială.

  Cred că o parte a problemei pe care oamenii o au cu acest segment de piaţă este că nu pot vedea oportunităţile unei afaceri care generează profit în timp scurt„, a declarat Spudis.

  Colectarea datelor

  Poate cea mai mare recompensă pe care aselenizările private o vor avea este că datele colectate vor ajuta la stabilirea unui centru staţial, care ar putea ajuta viitoarele odisei spaţiale, în mare parte fiind vorba despre energie regenerabilă.

  Colectarea datelor pune un nou semn de întrebare: Datele colectate în cadrul unor misiuni spaţiale private trebuie văzute ca fiind proprietate intelectuală privată, a companiei care le-a colectat?

  Spudis a menţionat faptul că implicarea guvernamentală în mai multe misiuni ar putea determina ca NASA să declare datele colectate ca fiind informaţii de interes public. Pe de altă parte, o companie care îşi finanţează integral misiunea spaţială ar avea posibilitatea să păstreze toate datele colectate.

  Energie regenerabilă

  Odată ce înţelegem mai bine terenul, există posibilitatea de a valorifica energie şi apă, printre alte resurse care sunt prezente, într-o formă sau alta, pe Lună.

  Este evident că aceste resurse sunt foarte valoroase acolo, sus, şi nu vor constitui o monedă de schimb pentru cei de pe Terra, apă şi energie regenerabilă fiind prezente din plin şi pe Pământ. Aceste resurse sunt mai mult decât necesare misiunilor de explorare spaţială.

  În schimb, o companie ar putea să genereze acele resurse pe Lună şi să le ofere contra-cost companiilor care au programe de explorare spaţială. Diagrama de mai jos oferă o privire de ansamblu a modului de funcţionare a unui asemenea sistem:

  diagrama

  Este, fără îndoială, un prim pas în direcţia dezvoltării unui sistem de călătorii interplanetare, de explorare şi agrement, care se poate dovedi a fi extrem de popular şi foarte bănos.

  Companiile private sunt tot mai interesate în a investi în acest segment al industiei, care are ramificaţii şi în alte sectoare.

   

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  12,649AbonațiAbonați-vă

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here