More

  Facebook nu ascultă conversaţiile pe care le ai cu familia, prietenii sau alte cunoştinţe

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Kelli Burns, un profesor de comunicare în masă de la Universitatea de Sud din Florida, a sugerat recent că Facebook ar putea folosi microfonul de la telefon pentru a asculta conversaţiile pe care le ai sau ce se întâmplă în jurul tău.

  Facebook a avut rapid o reacţie cu privire la această ipoteză pentru a clarifica orice nelămurire. Iată ce se arată pe blogul oficial al platformei sociale.

  „Facebook nu foloseşte microfoanele telefoanelor pentru a informa companiile de publicitate sau pentru a schimba ceea ce îţi apare în News Feed. Unele articole recente au sugerată că probabil ascultăm conversaţiile oamenilor pentru a le arăta reclame relevante. Acest lucru nu este adevărat. Arătăm reclame bazat pe interesele oamenilor şi alte informaţii de profil – nu ceea ce discutaţi cu voce tare.”

  De asemenea, Facebook a mai menţionat că unele funcţii înregistrează mediul înconjurător, dar compania nu foloseşte de fapt aceste informaţii pentru a decide ce tip de reclame sunt prezentate. Aceştia adună toate datele din alte părţi ale profilului.

  „Accesăm microfonul doar dacă ai oferit acces aplicaţiei şi dacă utilizezi activ acest tip de funcţie care presupune audio. Acest lucru include înregistrarea video sau utilizarea unei funcţii opţionale pe care Facebook a introdus-o în urmă cu 2 ani de zile pentru a include muzica sau alte componente audio în update-ul status-ului.”

  Chiar dacă eşti îngrijorat, poţi restricţiona rapid aplicaţi Facebook de la utilizarea microfonului. Mergi la Settings > Apps > Gear button > Microphone > Toggle Facebook Apps off.

  Nu ar trebui să ne mai surprindă că Facebook ne spionează. Companii precum Google şi Facebook ştiu aproximativ totul despre noi, dar nicio persoană nu se simte confortabil când este ascultată vorbind cu voce tare.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.