More

  Joris Evers a prezentat planurile Netflix pentru piaţa din România la ICEEfest 2016

  Joi, 9 iunie 2016, Joris Evers, Vice President, Head of EMEA Communications, Netflix, a vorbit pentru prima dată în România despre planurile pe care le are Netflix Europa, Orientul Mijlociu şi Africa.

  Începând cu 6 ianuarie 2016, Netflix a devenit disponibil şi în România, dar serviciul nu a fost lansat oficial până acum. „Vedem România ca pe o piaţă promiţătoare pentru Netflix”, a declarat Joris Evers în cadrul conferinţei de presă restrânse de la ICEEfest 2016.

  Vrem să învăţăm mai multe despre România”, a mai precizat acesta. Conţinutul Netflix este disponibil pentru moment doar în Limba Engleză, dar reprezentantul companiei a anunţat că se ia în calcul suportul în Limba Română, mai ales pentru că anunţul din data de 6 ianuarie a fost doar începutul unei călătorii pe termen lung.

  Netflix are în prezent peste 81 de milioane de subscriberi, iar scopul companiei este ca în viitor 80% dintre aceştia să reprezinte piaţa externă, iar 20% piaţa internă (SUA). Potrivit Evers, mai bine de 50% dintre cei care testează Netflix, rămân cu Netflix, iar cei care renunţă la serviciu în urma unei testări sunt cazuri extrem de puţine.

  „Şoferul care m-a adus la conferinţă de la hotel este subscriber Netflix, la fel şi soţia sa”, a declarat Joris Evers încercând să ofere încă un argument prin care să înţelegem că Netflix va avea fără doar şi poate succes şi în România. „În Statele Unite ale Americii, una din două case sunt abonate la Netflix. Acelaşi ţel îl are Netflix pentru tot restul lumii”, mai spune reprezentantul Netflix în cadrul ICEEfest 2016.

  Modul de utilizare Netflix este similar peste tot în lume. Orele de prime time sunt diferite în funcţie de obiceiurile utilizatorilor, dar nu au fost sesizate diferenţe majore de la o piaţă la alta. Aşa cum a mai comentat Evers, Netflix adaugă produse noi constant, iar creşterea poate fi sesizată şi în România începând cu 6 ianuarie 2016.

  Netflix a încheiat parteneriate cu numeroşi operatori de telefonie mobilă din lume, iar în alte ţări europene există deja parteneriate cu Vodafone şi alţi operatori, Nexflix luând în calcul acest tip de colaborare şi pentru piaţa din România, dar pentru moment nu poate promite nimic concret utilizatorilor.

  „Subscriberii Netflix iubesc Netflix! Vor mai mult şi vor primi mai mult”, afirmă Joris Evers. Se investeşte major în programare, iar conţinutul va fi îmbunătăţit la nivel local şi la un moment dat va avea loc şi o campanie de promovare Netflix în România, pentru a determina cât mai multe persoane să se aboneze la serviciu.

  Filmele, serialele şi documentarele pe care Netlix le va lansa în perioada urmatoare, inclusiv unele cu Brad Pitt, Will Smith sau Angelina Jolie, vor fi disponibile în România concomitent cu celelalte pieţe.

  „Este frustrant pentru oameni să nu poată accesa conţinutul Netflix din anumite pieţe ale lumii. Ne dorim ca Netflix să fie disponibil pe cât mai multe platforme posibile. Copiii consumă conţinutul Netflix mai mult de pe ecranele mici, în vreme ce adulţii folosesc mai mult ecranele mari.”

  „Acum e un singur titlu cu subtitrare în română, pe Netflix. Dar scopul este ca numărul să crească treptat. E abia începutul. Scopul este să oferim acces la conţinut la care oamenii nu au acces neapărat aici, tor conţinutul local e accesibil pentru români”, spune Evers.

  Netflix România este coordonat de sucursala din Amsterdam a companiei. Netflix lucrează cu experţi şi consultanţi locali şi nu are în plan să facă angajări pe plan local.

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  12,897AbonațiAbonați-vă

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here