More

  CEO Huawei: “Dacă vrei să devii numărul 1, trebuie să fii numărul 1 pe segmentul high-end”

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  CEO-ul Huawei Consumer Business Group, Richard Yu, a declarat, într-un interviu acordat publicației internaționale The Wall Street Journal, că își propune ca Huawei să ajungă la o cota de piață de 25% la nivel global, devenind astfel producătorul numărul 1 de smartphone-uri din lume.

  “Ne-am propus să devenim producătorul de smartphone-uri numărul 1 din lume. Este o cursă lungă, însă avem răbdarea necesară,” a declarat Richard Yu în cadrul conferinței Converge technology, găzduită de The Wall Street Journal în Hong Kong.

  În momentul de față, Huawei câștigă teren în fața primilor doi poziționați în clasamentul mondial, în condițiile în care creșterea la nivel de piață și-a încetinit ritmul. Astfel, în primul trimestru al anului, vânzările de smartphone-uri Huawei au crescut cu 59%, în comparație cu anul precedent, în timp ce vînzările competiției au ramas aproape la fel sau au scăzut cu 14%, potrivit companiei de cercetare Gartner Inc. Mai mult, cota de piață Huawei a crescut, ajungând la 8,3%, la nivel global.

  Creșterea cotei de piață este strâns legată și de strategia Huawei de a se concentra pe produse premium, așa cum este și cel mai recent vârf de gamă lansat de companie, Huawei P9, care integrează un sistem dual camera dezvoltat în cooperare cu Leica Camera AG.

  “Creșterea noastră se datorează în principal segmentului premium, high-end” a completat Richard Yu. “Dacă vrei să devii numărul 1, trebuie să fii numărul 1 pe segmentul high-end.” a mai spus acesta.

  Cu privire la parteneriatul cu Leica, CEO-ul Huawei Consumer Business Group a declarat că este o alianță exclusivă pe termen lung și că se așteaptă ca această colaborare să continue cel puțin pentru următorii 5 ani.

  În plus, potrivit declarațiilor oficialului Huawei, compania este orientată spre noile tehnologii, precum realitatea virtuală. În urma parteneriatului cu Alphabet Inc., care oferă o platformă VR, Huawei plănuiește să lanseze un smartphone compatibil cu această tehnologie, în această toamnă.

  Vânzările de smartphone-uri Huawei au crescut într-un ritm alert nu doar în China, ci și în Europa, în Orientul Mijlociu, precum și pe alte piețe importante de pe Glob.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.