More

  Twitter confirmă că parolele furate sunt reale şi transmite un avertisment utilizatorilor

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Săptămâna trecută, o bază de date de aproximativ 33 de milioane de parole Twitter, inclusiv parole simple, au fost făcute publice, iar vineri, Twitter a confirmat că acestea sunt reale.

  Printr-o postare de blog, Twitter a confirmat că a început să avertizeze utilizatorii a căror conturi au fost afectate, ca de altfel şi că va închide unele conturi şi va trimite parole de resetare deţinătorilor conturilor.

  Twitter susţine în continuare că parolele furate nu sunt rezultatului unui proces de hacking, ci mai degrabă a „unei combinaţii de informaţii de la scurgeri recente, malware asupra maşinilor de furat parole pentru toate site-urile sau o combinaţie între cele două.”

  Nu este precizat în postare câţi utilizatori au fost afectaţi, ci doar că „un număr de conturi Twitter au fost identificate pentru protecţie extra”. Totuşi, Twitter a confirmat pentru Wall Street Journal că numărul este de ordinul „milioanelor”.

  Leakedsource, un website care colectează date de autentificare furate şi le pune într-o bază de date online, a declarat miercuri că această scurgere conţine 32,880,300 parole Twitter.

  Conturile afectate au apărut la scurt timp după ce au fost spate conturi sociale ale vedetelor precum Katy Perry, Drake, Mark Zuckerberg şi Evan Williams. Nu se ştie concret dacă aceste 2 atacuri au vreo legătură, dar specialiştii spun că problema ar putea proveni şi de la faptul că mulţi utilizatori folosesc aceeaşi parolă pe mai multe site-uri.

  Pentru a proteja contul social de hackeri, ar trebui să urmezi câteva reguli simple: Foloseşte o parolă care este greu de spart sau de ghicit, nu folosi niciodată aceeaşi parolă de 2 ori şi foloseşte 2 factori de autentificare ori de câte ori este posibil.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.