More

  India blochează temporar Google Street View din motive de siguranţă

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Pentru o perioadă nedeterminată de timp, cetăţenii din orice colţ al lumii, care îşi doresc să admire peisaje din India prin intermediul Google Street View, nu vor mai avea acces la acest serviciu.

  Guvernul indian a respins planurile Google de a include India în serviciul de vizualizare la 360 de grade din motive de siguranţă.

  Agenţiile de securitate din India sunt îngrijorate în mod special pentru că atacurile teroriste din 2008 care au avut loc în Mumbai, s-au desfăşurat în urma unei supravegheri fotografice a ţintelor din oraş de către un terorist american de origine pakistaneză, David Coleman Headley. De aceea, guvernul crede că permiţând Google să capteze imagini pentru Street View, securitatea ţării ar putea fi compromisă.

  Totuşi, în 2013, Ministerul de Turism din India a încheiat un parteneriat cu o companie indiană numită WoNoBo care să acopere 50 de oraşe din India cu aplicaţia asemănătoare Google Street View. Aplicaţia şi website-ul companiei prezintă vederi la 360 de grade ale oraşelor, inclusiv drumuri şi clădiri importante din Delhi, Mumbai şi Bengaluru.

  „Suntem de părere că această tehnologie inovativă şi de divertismente le va face turiştilor mult mai uşoară plimbarea şi călătoria prin cele mai vizitate oraşe de la noi”, a declarat un reprezentant al guvernului în 2013.

  Kiren Rijiju, Ministrul de Stat pentru Acasă, a spus că cererea Google va fi luată în considerare după ce propunerea guvernului cu privire la Regulamentul de achitare de taxe pentru informaţii geospaţiale va fi votat. Acest regulament controversat cu privire la taxe va presupune ca toate companiile precum Google să primească o licenţă de publicare a hărţilor din ţară, iar cele care sunt publicate „incorect” să fie amendate sau să se plătească pentru ele chiar şi cu închisoarea.

  Nu este pentru prima dată când Google Street View se află în vizorul Indiei pentru motive de siguranţă. În 2011, o maşină Google care încerca să capteze imagini cu străzile din Bangalore a fost oprită de poliţie. Poliţia din Banglaore a spus Google că oraşul este „extrem de sensibil” şi are instituţii ştiinţifice şi de apărare foarte importante.

  Între timp, Street View este disponibil în ţările vecine Indiei, precum Bangladesh, Sri Lanka şi Bhutan. Pentru moment, reprezentanţii Google nu au oferit niciun comentariu cu privire la acest subiect.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.