More

  Un magazin online oferă acces contracost la servere guvernamentale la preţuri derizorii

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  xDedic, o cunoscută piaţă neagră din mediul online, are un portofoliu de peste 70.000 de servere compromise, potrivit Kaspersky Lab.

  Serverele compromise sunt din 173 de ţări şi aparţin unor firme din mediului privat, universităţi şi chiar agenţii guvernamentale. Incredibil este faptul că majoritatea dintre aceste entităţi nici nu bănuiesc că securitatea informaţiilor stocate pe servere a fost compromisă.

  Problemele nu se opresc aici. Pe lângă acesul pe care oricine îl poate avea la informaţii, acest acces vine cu un anumit preţ, din păcate, derizoriu. Doritorii pot obţine acces la un server al unei agenţii guvernamentale pentru suma de numai 6 dolari.

  Hackerii de la xDedic au reuşit să obţină acces la servere prin metode simple şi tradiţionale, fără mare dificultate, exploatând vulnerabilităţi cunoscute, parole slabe sau pur şi simplu noroc.

  Odată compromise, hackerii introduceau serverul în catalogul lor informaţii despre sistemul de operare pe care serverul îl foloseşte, istoricul de navigare şi alte detalii care ajută la vânzarea acestor informaţii.

  După achiziţionarea datelor de acces, hackerii trimit spam, sustrag date şi acţionează fără a putea fi depistaţi. Odată finalizat procesul, hackerii pot relista serverul pe acelaşi magazin virtual.

  Potrivit companiei Kaspersky, „Este visul oricărui hacker să aibă acces cât mai simplu la potenţialele victime şi să aibă noi posibilităţi atât pentru criminali cibernetici, cât şi pentru alţi infractori„.

  Kaspersky a aflat despre existenţa pieţei negre prin intermediul Furnizorilor de Servicii de Internet din Europa. Cu toate că nu există suficiente detalii, este posibil ca acest site să fie fost creat de utilizatori ruşi, iar în numai doi ani acesta s-a dezvoltat foarte mult. Din luna mai până acum a avut peste 400 de tranzacţii.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.