More

  Volkswagen plănuieşte să lanseze 30 de maşini electrice în următorii 10 ani

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  După scandalul emisiilor care a pus o amprentă destul de urâtă asupra companiei Volkswagen, producătorul auto german are în plan să asigure un viitor mai strălucit cu ajutorul maşinilor electrice.

  În cadrul unei conferinţe de presă recente, CEO-ul companiei Matthias Müller a prezentat „Together – Strategy 2025”, o nouă iniţiativă menită să pună pe drumuri 30 de noi vehicule electrice în următorii 10 ani. Ideea, spune Müller, este „să înveţi din greşeli, să rectifici deficienţele şi să stabileşti o cultură corporate care este deschisă, aducătoare de valoare şi înrădăcinată în integritate.”

  Pentru a atinge acest ţel, Volkswagen se va concentra în mod special asupra „e-mobility”. Acest lucru va include construirea propriilor baterii electrice – ceva asemănător cu ceea ce intenţionează Tesla să facă – în speranţă că va vinde între 2 şi 3 milioane de vehicule electrice în 2025.

  Maşinile autonome formează, de asemenea, o parte importantă din acele planuri, astfel că Volkswagen va dezvolta propriul „sistem competitiv self-driving (SDS)” şi îl va oferi companiilor înainte de finalul deceniului.

  Producătorul auto german prevede că investiţia în Strategy 2025 va duce la sume de miliarde (euro) de „două cifre”, aşa că pentru a finanţa asta, trebuie fie să economisească bani, fie să crească veniturile.

  Nu este clar încă dacă compania va reuşi să facă acest lucru fără să existe un impact serios asupra numărului de branduri de maşini pe care le operează, dar insistă că prin „concentrare, eficienţă, inovaţie, orientare către client şi sustenabilitate”, poate da deoparte ruşinea diesel şi poate obţine „o creştere profitabilă”.

  Sursa: engadged.com

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.