Cisco acordă burse de 10 milioane de dolari pe securitate

NoobZ
- 22.06.2016, 12:37 în Evoluţie
0

SHARES

Cisco lansează programul de burse Global Security Scholarship în valoare de 10 milioane de dolari, prin care își propune să contribuie la creșterea bazei de specialiști în domeniul securității cibernetice.

Potrivit unui studiu, până în 2019, deficitul de specialiști pe această zonă va fi de 2 milioane de oameni. Totodată Cisco a anunțat îmbunătățiri aduse portofoliului său de certificate în domeniul securității.

„Securitatea cibernetică este esențială pentru succesul companiilor în era digitală. Mulți dintre directorii de companii din întreagă lume ne spun faptul că grija permanentă pentru securitate le blochează resursele pentru inovație. Acest lucru creează o cerere mare de competențe care nu sunt disponibile astăzi la o scară largă.

Am dezvoltat acest program de burse pentru a contribui la dezvoltarea bazei de talente și la diversificarea ei, întrucât se adresează tuturor, de la tineri aflați la începutul carierei, la ingineri cu experiență aflați în căutarea unor noi provocări. Acesta este doar un început care ne ajută să educăm, pregătim și reformăm angajații pentru a deveni profesioniști în securitate IT și a contribui astfel la reducerea deficitului de resurse în această zonă”, a declarat Jeanne Beliveau-Dunn, vicepreședinte și director general, Cisco Services.

Despre program

» Programul de burse Cisco Global Cybersecurity este unul global și se organizează în perioada august 2016 – iulie 2017. Scopul programului este acela de a identifica talentele disponibile și de a le ajuta să își dezvolte competențe în domeniul securității informatice.

» Cisco va oferi instruire, acces la mentori și programe de certificare, care să răspundă cerințelor calificării pentru rolul de analist pentru centrul de operațiuni în domeniul securității.

» Programul pune accent pe dezvoltarea abilităților critice în gestionarea vulnerabilităților de rețea.

» Cisco pune programul la dispoziție împreună cu partenerii săi autorizați în domeniul educației, începând cu luna august 2016. Acest curs este conceput pentru a rezolva deficitul de abilități critice, prin pregătirea la locul de muncă.

Modificări ale portofoliului de certificări

» Cisco introduce o nouă certificare în portofoliul său – Cyber Ops Certification –  și revizuiește  certificarea CCIE Security.

» CCNA Cyber Ops se concentrează pe rolul analistului de securitate care lucrează într-un Centru de Operațiuni de Securitate (SOC), care monitorizează sistemele și detectează atacurile. Are rolul de a familiariza personalul IT cu unele dintre competențele necesare într-un SOC, oferindu-le o înțelegere a modului în care sunt coordonate răspunsurile.

» CCNA Cyber Ops extinde ofertele de certificare Cisco existente, care includ și CCNA Security, ce se concentrează pe rolul de administrator de securitate a rețelei.

» Revizuirea CCIE Security certifică dobândirea de noi competențe la nivel de expert pentru gestionarea tehnologiilor și a amenințărilor la adresa securitătii ce ar putea apărea în viitor. Această revizuire include evaluări privind cele mai noi tehnologii de securitate, inclusiv Advanced Threat Protection, Advanced Malware Protection, Next-Generation IPS, Virtualization, Automation și Information Exchange. Aceasta include, de asemenea, o nouă abordare în ceea ce privește evaluarea, axată pe demonstrarea cunoștințelor și abilităților în privința noilor tehnologii, cum ar fi Network Programmability, Cloud si IoT.

Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!