More

  Peter Chou, unul dintre co-fondatorii HTC, părăseşte oficial compania

  Peter Chou este co-fondatorul HTC, companie ce a fost înfiinţată în 1997. Acesta a preluat conducerea HTC în anul 2004 şi a reuşit să o facă să fie una dintre stelele din industria de smartphone-uri.

  Peter Chou o reuşit chiar să prevadă moartea lentă pe care avea să o trăiască HTC chiar din anul 2011. Acum, oficial, Chou a renunţat la HTC. În urma unui zvon lansat în mass-media chineză, HTC a confirmat oficial că Peter Chou a renunţat la poziţia pe care o ocupa în companie încă de anul trecut.

  Chou a renunţat la funcţia de CEO în martie 2015, cedând rolul său unui lider de sex feminin din companie şi co-fondator, Cher Wang. Chou ar fi trebuit să rămână în companie ca „director al HTC Future Development Lab” şi să se ocupe de explorarea noilor tehnologii, inclusiv realitate virtuală.

  În septembrie 2015, Peter Chou a fost numit director al Digital Domain, o companie de efecte speciale din America, cunoscută pentru lucrările precum Iron Man, Transformers şi Titanic. La acea vreme, existau speculaţii care duceau către posibilitatea ca HTC să dezvolte conţinut pentru platforma de realitate virtuală Vive. După cum se pare, HTC şi Chou au încheiat în tăcere orice tip de colaborare profesională.

  HTC spune că îl invită pe Chou să rămână aproape de companie ca „sfătuitor de onoare”, dar nu ştim sigur dacă Chou va accepta această invitaţie. Se pare că, ultimul proiect al lui Peter Chou în cadrul HTC a fost lansarea dispozitivului Vive VR.

  URMĂREȘTE-NE

  16,068FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  12,649AbonațiAbonați-vă

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here