More

  Cum alegi cea mai bună soluţie pentru vizionarea meciurilor UEFA Euro 2016

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Epson prezintă ghidul alegerii celei mai bune soluții pentru vizionarea meciurilor din Campionatul European de Fotbal de anul acesta. Cei care nu au reușit să prindă un loc pe stadionul din Franța, cu siguranță vor aprecia meciurile văzute la televizor sau pe proiector, acasă în living sau cu prietenii.

  Cele mai importante criterii de diferențiere între cele două soluții sunt dimensiunea imaginii, luminozitatea, conectivitatea și flexibilitatea amplasării.

  Dimensiunea imaginii

  Dimensiunea imaginii este probabil principalul element distinctiv între un proiector și un televizor. Un proiector home-cinema va oferi întotdeauna o imagine impresionant de mare cu o diagonală de la 30 la 300 inci (0.78-7.62 m). Sunt puține televizoare care oferă aceeași dimensiune a imaginii, dar la un preț mult mai ridicat. Distanța de vizionare ideală este egală cu 2x lățimea ecranului. Astfel, la o suprafață de proiecție de 2 metri lățime și 1,5 metri înălțime, distanța optimă dintre privitor și imagine este de 4 metri.

  Chiar dacă nu ai un ecran de proiecție, peretele este o alternativă bună şi fără costuri pentru utilizarea ocazională. În plus, dacă vrei să proiectezi zilnic, poți îmbunătăți suprafața pe care va fi afișată imaginea pe perete prin aplicarea unei vopsele speciale de proiecție.

  Dacă vrei să proiectezi o imagine cât tot peretele, trebuie să aşezi proiectorul la o anumită distanță față de acesta. Cele mai multe proiectoare au o lentilă cu zoom graţie  căreia poți redimensiona imaginea, fără să miști proiectorul. Dacă vrei să știi distanța ideală dintre proiector și suprafața de proiecție, poți folosi calculatorul de distanțe pentru proiecție pe pagina Epson dedicată.

  Flexibilitatea amplasării

  Din punctul de vedere al spațiului, un videoproiector este cu siguranță mai atractiv decât un televizor. Un proiector ocupă mai puțin loc și proiectează o imagine de dimensiuni mari. Pentru seara de meci, poți instala proiectorul aproape oriunde în cameră sau în grădină, pe tavan, pe o măsuță sau pe o comodă, chiar și pe podea, datorită corecției trapez.

  De exemplu, corecția trapezului (pe orizontală și/ sau verticală), unul dintre punctele forte ale modelului Epson EB-U04, este o caracteristică ce îți permite să ai un format perfect al imaginii. Nu este necesar ca proiectorul să fie amplasat perfect perpendicular pe suprafața de proiecție, așa că poate fi o soluție potrivită pentru o petrecere cu mai mulți prieteni adunați acasă pentru vizionarea unui meci de fotbal.

  Luminozitatea

  Calitatea imaginii unui proiector este influențată de lumina incidentă. Așadar, dacă proiectorul este instalat într-o cameră luminoasă, trebuie să optezi pentru un model de proiector cu o luminozitate ridicată. Cele mai bune proiectoare home-cinema pentru acasă au o luminozitate măsurată pe culoare* conform standardului CLO între 2.000 și 3.000 de lumeni. De exemplu, dacă vrei să vezi meciul într-o grădină, va trebui să alegi un proiector cu o luminozitate ridicată (minimum 2.000 lumeni).

  Volumul

  Cu siguranță atunci când vezi un meci, îți dorești să auzi strigătele din tribune ca și cum ai fi pe stadion. Pentru experiența home-cinema, atât televizorul, cât și proiectorul au nevoie de un sistem audio extern pentru a reda sunet mai bun.

  Conectivitate

  Proiectorul nu are un tuner încorporat cum se întâmplă în cazul televizorului. Proiectorul este așadar un hub la care pot fi conectate diverse surse fără a fi necesar un fir. Mai mult, cele mai multe videoproiectoare au acum conectivitate wireless (în standard sau opțional) pentru a te putea conecta cu ușurință la diverse dispozitive prin rețeaua Wi-Fi. Încurcătura de cabluri de lângă proiector este acum de domeniul trecutului.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.