CEO-ul HTC, Cher Wang, anunţă o subsidiară VR şi îşi cere scuze pentru performanţa scăzută

Mădălina Gănescu
- 27.06.2016, 16:44 în Smart
0

SHARES

În cadrul unei întâlniri ce a avut loc în Taoyuan, Taiwan, vineri, CEO-ul HTC, Cher Wang, şi-a cerut scuze pentru pierderea de aproape un miliard de dolari pe care compania a avut-o în ultimul an financiar.

Wang a recunoscut că o scuză nu este suficientă „pentru a rezolva aceste probleme”, dar rămâne încrezătoare că realitatea virtuală va fi cea care va salva compania.

Deşi Wang nu a precizat nimic cu privire la perioada în care se aşteaptă ca HTC să revină pe profit, CEO-ul i-a asigurat pe cei prezenţi că nu a fost deloc dificil să facă HTC Vive profitabil. Aceasta a încurajat investiţia în VR pentru a construi un ecosistem puternic şi pentru a face platforma de realitate virtuală Vive dominantă.

HTC a investit deja 100 de milioane de dolari într-un program în San Francisco, Beijing şi Taipei pentru a genera mai mult conţinut pentru realitatea virtuală a companiei şi pentru a îmbunătăţi tehnologia şi Wang a mai spus că are planuri de extindere pentru acest program pe viitor. Dată fiind importanţa VR pentru supravieţuirea HTC, Wang a anunţat, de asemenea, o subsidiară doar de VR.

HTC 10 a generat un profit prin canalele de retail de la lansarea ce a avut loc în urmă cu câteva luni de zile şi a ajutat la îmbunătăţirea interesului în alte dispozitive HTC cu 20%. HTC One M9 a înregistrat vânzări mult mai mici decât ne-am aşteptat şi a afectat performanţa totală a HTC din al doilea trimestru din 2015, până în primul trimestru din 2016.

Aşa cum a anunţat Noobz încă de săptămâna trecută, Peter Chou, unul dintre co-fondatorii HTC, părăseşte oficial compania. Practic, acesta a plecat de la cârma HTC încă din septembrie 2015, simţind că divizia mobile de la HTC urmează o traiectorie deloc bună.

Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!