More

  Qualcomm atacă Meizu pentru că foloseşte tehnologii fără licenţă

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Qualcomm a adresat o plângere formală la Beijing prin care acuză producătorul de smartphone-uri chinez Meizu că utilizează tehnologii ale companiei fără să deţină licenţă.

  Don Rosenberg de la Qualcomm precizează într-un comunicat de presă că: „Tehnologiile Qualcomm sunt inima dispozitivelor mobile. Meizu alege să folosească aceste tehnologii fără licenţă, ceea ce este nu doar un lucru ilegal, ci este şi nedrept pentru ceilalţi licenţiaţi care acţionează cu bună credinţă şi respect faţă de drepturile patentului, iar în final face rău ecosistemului mobile şi consumatorilor.”

  China nu este una dintre ţările care să ţină cont de patente şi licenţe, de asemenea, aşa că va fi un proces lung şi anevoios până când fiecare îşi va respecta drepturile şi limitele. Qualcomm a transmis o plângere formală la Curtea de Proprietate Intelectuală de la Beijing şi aşteaptă să vadă dacă autorităţile chineze vor decide dacă Meizu a greşit sau nu.

  După ce a fost amendată cu aproximativ un miliard de dolari anul trecut în China, Qualcomm a încercat să negocieze o înţelegere de licenţă cu Meizu şi cu mulţi alţi producători chinezi. În timp ce Qualcomm spune că „mai mult de 100 de companii au acceptat deja termenii, inclusiv cei mai mari furnizori de dispozitive mobile din China”, Meizu refuză să vină la masa negocierilor.

  Meizu a contactat Android Authority oferind următoarea precizare: „Meizu a lucrat cu Qualcomm pentru a ajunge la un acord. Respectăm dreptul Qualcomm de a folosi măsuri legale dacă nu este mulţumită de modul în care avansează lucrurile, dar încă o întâmpinăm să ducă mai departe negocierile cu noi în orice moment.”

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.