More

  China a terminat de construit cel mai mare telescop din lume pentru cercetarea vieţii extraterestre

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Duminică, 3 iulie 2016, China a terminat construcţia celui mai mare telescop radio din lume. Acesta poate fi vizitat în Pingtang County, în sud-vestul Chinei.

  Telescopul Sferic are un diametru de 500 de metri şi a presupus aproximativ 5 ani de muncă şi costuri de 180 de milioane de dolari. Planurile iniţiale pentru dezvoltarea unui asemenea telescop au început în 1994. Reflectorul masiv este compus din 4,450 de panouri care acoperă o zonă cât 30 de terenuri de fotbal.

  Centrul va deveni operaţional din luna septembrie şi va fi folosit pentru cercetarea vieţii extraterestre, dar nu vom afla informaţii despre descoperirile majore prea curând.

  În următorii doi sau trei ani, telescopul va fi folosit pentru cercetările făcute de oamenii de ştiinţă din China şi va deveni disponibil pentru cercetătorii din restul lumii abia după această perioadă.

  Potrivit Xinhua News, FAST va ajuta la detectarea Pulsarilor (wikipedia> o stea foarte mică, cu o rază de 10-15 km, dar foarte densă, numită stea neutronică, rămășiță a unei stele care a colapsat, ce emite energie sub forma unui flux de particule electromagnetice concentrat la polii magnetici ai stelei. Ținând cont că axa magnetică a stelei nu coincide cu axa sa de rotație, radiația, privită dintr-un punct din spațiu, este văzută așa cum ar fi observată lumina unui far. Pulsarul poate fi detectat doar când fluxul e îndreptat spre Pământ), a undelor gravitaţionale şi eventual a aminoacizilor, care ar putea confirma viaţa pe alte planete. Telescopul este mult mai mare decât Arecibo Observatory din Puerto Rico, care a fost considerat până acum cel mai mare din lume, cu un diametru de 300 de metri.

  Pentru a asigura liniştea radio pe o rază de 5 km în jurul FAST, mai mult de 9.000 de persoane vor fi mutate din zona şi vor fi stabilite în oraşele mărginaşe până în luna septembrie.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.