More

  Drumurile solare sunt o idee genială, dar extrem de scumpă

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Ideea de drumuri solare este încă în fază incipientă, dar deja începe să fie bine primită într-un număr destul de mare de ţări din întreaga lume. Route 66, cunoscută drept „strada principală din America” se pare că va fi prima stradă solară din lume.

  Un cuplu din America a venit cu ideea de a crea proiectul Solar Roadways, pentru a înlocui drumurile din asfalt tradiţional cu „panouri solare din sticlă pe care poţi conduce”, lucru ce va transforma drumurile în surse de energie regenerabilă.

  Scott şi Julie Brusaw au strâns aproximativ 3 milioane de dolari printr-o companie online de strângere de fonduri pentru a putea să îşi atingă ţelul ambiţios. Compania trebuie să lanseze un proiect pilot pentru acest produs pe o secţiune mică din Route 66 în speranţa că va genera suficientă energie încât să alimenteze o staţie de repaus.

  Guvernul francez a anunţat recent planul de acoperire a 1000 de kilometri de drum cu panouri solare în următorii 5 ani. Institutul Naţional de Energie Solară din Franţa a încheiat un parteneriat cu o companie de construcţii de drumuri franceză pentru a dezvolta panouri solare care sunt mai subţiri de un centimetru pentru a fi aşezate peste asfalt.

  Este o iniţiativă prin care aceştia speră să genereze energie regenerabilă pentru 5 milioane de oameni. Holland a experimentat deja ideea de a construi prima pistă solară pentru biciclete în 2014. După 6 luni de experimente a cercetătărilor olandezi, se pare că proiectul s-a dovedit mai de succes decât se aştepta, producând suficientă energie încât să alimenteze cu energie electric casa pentru o singură persoană vreme de un an de zile.

  Sursa: Nzherald

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.