More

  Fashion Days oferă livrare gratuită şi retur gratuit pentru clienţi

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Fashion Days oferă livrare gratuită pentru toate comenzile de peste 399 de lei, indiferent de modalitatea de plată (ramburs sau cu cardul) și de canalul prin intermediul căruia clienții își comandă produsele dorite (desktop, mobile sau prin aplicația de mobil).

  Serviciul completează returul gratuit pentru toate comenzile, introdus de Fashion Days la începutul acestui an.

  Am decis să introducem livrarea gratuită pentru că ne dorim să îmbunătățim în permanență experiența de shopping a clientilor noștri și să le creștem încrederea în comerțul online de fashion, nu doar prin gama foarte mare de produse, ci și prin servicii de calitate. Așa cum, în februarie, am lansat serviciul de retur gratuit. Ne așteptăm ca această facilitate să impacteze pozitiv numărul comenzilor și valoarea medie a coșului de cumpărături față de perioada anterioară serviciului”, spune Răzvan Predica, Director Financiar Grup eMAG și Advisor Board Fashion Days.

  În luna februarie a acestui an, Fashion Days a introdus returul gratuit pentru toate comenzile realizate de clienții săi. Astfel, în termen de 30 de zile, aceștia pot returna unul sau toate produsele achiziționate, indiferent de valoarea coletului sau de modalitatea de plată (ramburs sau cu cardul), printr-un simplu click în contul de client care plasează automat comanda către un curier DPD.

  „Dacă am fi un magazin online lansat anul trecut și am fi la primii noștri clienți ne-am mândri cu o rată foarte mică de retur. Anul trecut, din totalul clienților care au comandat o singură dată, un singur produs, doar 12.4% au returnat. Asta pentru că la prima comandă, un client preferă să cumpere produse a căror mărime este deja testată offline sau accesorii”,  precizează Răzvan Predică. „Însă, Fashion Days este cea mai mare destinație de fashion din România, lansată în 2009, așa că frecvența de cumpărare, în cazul multor clienți, a ajuns la un nivel care ne măgulește. Avem clienți care au plasat în 2015 chiar și peste 100 de comenzi pe lună. Firesc, în cazul acestui segment de clienți experimentați rata de retur crește. Pentru aceștia, returul este un obicei. Folosindu-l, ei experimentează branduri noi și profită de cele mai bune oferte din shop. Așadar, venim în întâpinarea acestui comportament, cu serviciul de livrare gratuită care completează foarte bine experiența de cumpărare la Fashion Days”, a adăugat acesta.

  În 2015, rata de retur a produselor comandate de români la Fashion Days a fost de 19,9% în scădere cu 20% față de anul precedent. După introducerea serviciului, aceasta a ajuns la 23%, însă, ponderea produselor returnate se menține sub media de retur din piață. Acest fapt se datorează gamei de peste 500.000 de produse de la peste 1000 de branduri de renume, descrierilor detaliate și fotografiilor la rezoluție înaltă din shop, dar și datorită reducerii timpului mediu de livrare, la aproximativ 2 zile lucrătoare.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.