More

  REVIEW Logitech MX Master: Mouse-ul de gaming cu un boost de performanţă

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Am avut ocazia să testez mouse-ul de gaming MX Master de la Logitech, iar pe lângă performanţele evidente, am plăcut impresionat de design-ul său ergonomic. Dar toate acestea le voi detalia în rândurile ce urmează.

  MX Master este un mouse wireless care are ca scop eficientizare şi micşorarea timpului de răspuns şi al acţiunilor pe care utilizatorul trebuie să le efectueze. Foarte mulţi gameri sunt adepţi ai mouse-ului cu fir, deoarece „scapă de latenţa în comunicare dintre mouse şi calculator”. Eram un adept al acestui principiu, chiar eu având un mouse de gaming pe fir. Ei bine, ma pregătesc să renunţ la fir pentru soluţia wireless. Evident, MX Master a avut de-a face cu acest „shift”. Este clar că soluţia wireless devine tot mai populară şi mai fiabilă.

  După cum spuneam, MX Master vine cu o listă foarte lungă de specificaţii, care mai de care mai folositoare, între care trebuie să menţionez design-ul său ergonomic, care aduce cu o navă de luptă spaţială, rotiţa de scroll adaptează viteza automat, iar foarte interesant este faptul că mouse-ul se poate conecta la trei dispozitive în acelaşi timp. Un element foarte interesant este rotiţa de scroll poziţionată strategic, pentru degetul mare.

  DESIGN

  MX Master are un design extraordinar, cu o textură care „mângâie palma”. Cu toate acestea, aderenţa este una foarte bună şi nu există riscul ca atunci când podul palmei este transpirat, suprafaţa să devină alunecoasă.

  Design-ul este actual, cu suprafeţe texturate, curburi şi margini abrupte. Este un mix de metal şi plastic, cu elemente aurii şi plastic de un negru-mat, care se contopesc într-o armonie ce are ca finalitate un conglomerat care inspiră nu numai duritate, ci şi performanţă. Asta inspiră: rock-solid.

  Logitech-MX-Master

  Este un design unic, prin modul în care producătorul a ales să realizeze trecerile de la lin la abrupt, păstrând în acelaşi timp acel design ergonomic, atât de necesar celor care au sesiuni lungi de gaming. În partea superioară avem butoanele principale şi o rotiţă pentru scroll. În centru, avem un buton mic, pătrat, denumit „manual shift”, care controlează rotiţa.

  Un element surpriză, după cum am spus, este rotiţa pentru degetul mare, amplasată pe partea stângă a mouse-ului, rotiţă alungită, care este continuată de două butoane, unul deasupra celuilalt, care imită două săgeţi. Mouse-ul are încorporată o suprafaţă de repaus pentru degetul mare, care este extrem de utilă. Nu mi-am dat seamă până acum cât de încordat stă degetul mare pe mouse. Mulţumită acelei extensii, mâna este mult mai puţin tensionată.

  ERGONOMIA

  Voi insista un pic pe acest subiect deoarece, pentru mine, design-ul ergonomic a avut un impact foarte bun asupra activităţilor pe care le-am întreprins cu ajutorul acestui mouse. Cu toate că este un mouse de gaming, asta nu înseamnă că trebuie să te limitezi numai la această activitate. Funcţionalităţile sale sunt foarte bune indiferent de task-urile pe care trebuie să le duci la capăt.

  Ergonomia dispozitivelor poate preveni foarte multe probleme de sănătate, care au legătură cu utilizarea mouse-ului şi a tastaturii, cel mai des întâlnit fiindsindromul de tunel carpian”.

  mx-master

  Utilizarea mouse-ului MX Master reduce considerabil riscul dezvoltării unei asemenea probleme, design-ul având ca scop maximizarea confortului utilizatorului. Este un pic mai mare comparativ cu un mouse convenţional, dar, personal, aş fi preferat să fie un pic mai mare de atât.

  Toate butoanele sunt poziţionate astfel încât să fie foarte uşor de accesat şi timpul de răspuns al utilizatorului să fie cât mai scurt. Nu trebuie să cauţi butoanele, iar poziţia lor este firească.

  FUNCŢIONALITĂŢI ŞI PERFORMANŢĂ

  MX Master are o serie întreagă de funcţionalităţi, dar poate cea mai interesantă este capacitatea de a se conecta la trei dispositive odată, cu ajutorul butonului “Easy-Switch”. Este un process care nu durează mai multe de un minut. Prin accesarea butonului “Easy-Switch”, poţi comuta foarte uşor, între dispozitivele la care e conectat MX Master.

  Raza de acţiune este de 10 metri, dar trebuie să ţii cont de faptul că pereţii vor afecta conexiunea prin bluetooth a mouse-ului. Cu cât distanţa este mai mică şi fără obstacole, cu atât mouse-ul va avea un răspuns mai rapid. Evident, aici ne referim la dispozitivele adiţionale, cum ar fi un Smart TV.

  Un mare plus este rotiţa de scroll care adaptează viteza de scroll, în funcţie de situaţie. Funcţia oferă două moduri de scroll: Click-to-click şi hyperfast. Este intuitiv ce fac şi cum se comportă cele două moduri. Dacă vrei sa ajungi cât mai repede la finalul paginii, hyperfast este modul indicat pentru tine.

  Rotiţa din lateral, pentru degetul mare, este perfect pentru scroll-ul orizontal. Da, avem şi aşa ceva. Cu toate că, personal nu l-am folosit foarte des, în Overwatch şi-a găsit rolul perfect ca melee attack.

  Logitech MX Master poate fi reîncărcat prin intermediul portului Micro USB. Logitech estimează o perioadă de funcţionare de 40 de zile între reîncărcări, cu o utilizare de 6 ore pe zi. Eu am folosit mouse-ul timp de 28 de zile, cu o medie de utilizare de aproximativ 8 ore pe zi, fără să fie necesară reîncărcarea. MX Master poate fi setat până la 1600DPI. Limita de jos este de 400DPI.

  CONCLUZIA

  La un preţ de aproximativ 480 RON, nu este un mouse tocmai ieftin, dar este o investiţie care merită. Dincolo de funcţionalităţile pe care le găsim şi pe alţi mouşi, ergonomia este poate factorul cu care Logitech reuşeşte să întreacă competiţia.

  Chiar dacă nu eşti gamer, aş recomanda acest mouse, chiar şi pentru task-urile zilnice. Poate că acest mouse te salvează de la nişte dureri groaznice de mână.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.