More

  REVIEW BenQ XL2730Z: Un monitor de top al industriei de gaming

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Monitorul BenQ, din seria XL de monitoare de gaming, a reuşit să mă surprindă în mod plăcut cu performanţe şi funcţionalităţi de top, întâlnite la toate monitoarele de gaming, dar la un preţ mult mai accesibil.

  Încă de la început, design-ul monitorului inspiră duritate, rezistenţă şi încredere. Acesta se încadrează în tiparul monitoarelor de gaming, care pot fi descrise printr-un singur cuvânt: performanţă.

  FUNCŢII ŞI SPECIFICAŢII

  BenQ XL2730Z are o rezoluţie QHD 2560×1440, care oferă cu până la 77% mai mult spaţiu de afişare comparativ cu un monitor cu rezoluţie full HD standard de 1920×1080 pixeli. Monitorul are o gamă variată de porturi, care permite conectare la diferite dispozitive, între care enumerăm un DisplayPort, HDMI 1.4, HDMI 2.0, DL-DVI şi D-sub.

  Monitorul BenQ XL2730Z nu este limitat numai la Display-Port, cum este cazul monitoarelor G-sync. Free-Sync permite alte conexiuni, cu toate că Display-Port este singurul care suportă tehnologia FreeSync.

  BenQ XL2730Z are o sursă de alimentare internă, dar vine la pachet cu un cablu de alimentare. Există şi două porturi USB 3.0, amplasate pe parte stângă a monitorului. În plus, beneficiezi şi de mai multe setări între care o setare de reducere a imaginilor estompate, S-switch, conectori pentru căşti şi microfon.

  gallery-8

  Rata de refresh este de 144 Hz, ceea ce permite redarea unei mişcări fluente, cu 144 de cadre pe secundă. Am testat monitorul în special cu jocul Overwatch, un shooter fast-paced, iar experienţa de gaming a fost una excelentă. Ce am observat în special au fost setările de culoare, care nu au obosit deloc ochiul şi mi-au permis să stau în faţa monitorului pentru mult mai mult timp, fără să obosesc.

  De asemenea,  tehnologia VESA Standard Adaptive-Sync, oferă o fluenţă incredibilă în jocurile rulate cu ajutorul AMD FreeSync. Decalajele sunt reduse la minimum, cât şi blocările şi întârzierea la afişare.

  DESIGN

  BenQ XL2730Z este construit din plastic de culoare negru-mat. Are inserţii de roşu, în anumite puncte, ceea ce reuşeşte să spargă monotonia negrului prezent peste tot.

  gallery-6

  Spatele monitorului este finisat cu o combinaţie de plastic mat şi lucios. Avem şi o cavitate special pentru gestionarea firelor, exact pe suportul monitorului. Suportul poate fi detaşat foarte uşor de monitor prin apăsarea unui buton.

  Monitorul are şi o toartă, special pentru cazul în care utilizatorul doreşte să mute monitorul dintr-un loc în altul. Fiecare port este catalogat cu ajutorul unei scris de culoare roşie. Materialul folosit este de foarte bună calitate, iar textura este plăcută la atingere. De asemenea, monitorul nu a pus niciun fel de problemă, pe o perioadă îndelungată de utilizare menţinând o temperatură scăzută.

  MODURI

  Ce mi-a plăcut în special au fost setari de joc portabile, care permit accesul universal, de oriunde. Pentru ca jucătorii să nu mai descarce şi să reseteze setările de joc atunci când sunt în deplasare, monitorul XL2430T permite stocarea lor pe un stick USB. Jucătorii pot partaja setările de joc cu oricine, folosind stocarea din cloud sau platformele social media.

  Utilizatorul poate ajusta culorile pe 20 de niveluri. Monitorul XL2730T are capacitatea de a oferi performanţele sporite la afişarea culorilor. BenQ a introdus o setare pentru ajustarea intensităţii culorilor pe 20 de niveluri,  permitând jucătorilor să obţină culorile dorite în orice tip de joc. Această facilitate unică este disponibilă prin intermediul meniului afişat (OSD) sau al aplicaţiei Display Pilot.

  CONCLUZIE

  BenQ a reuşit să ofere o alternativă reală la monitoarele de gaming mult mai scumpe, care oferă cam aceleaşi specificaţii. BenQ XL2730T reuşeşte să livreze acea calitate a imaginii şi fluenţă în mişcare, pe o diagonală de 27 inch.

  Preţul este mult mai accesibil comparativ cu cel pe care competitorii de top îl practică, iar diferenţa între specificaţii nu justifică deloc diferenţa de preţ. BenQ XL2730T este o alternativă viabilă pentru o experienţă de gaming de top.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.