More

  Trecerile smart de pietoni salvează vieţile dependenţilor de smartphone

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Orice ai face, fie că te joci Pokemon Go, trimiţi mesaje text, e-mailuri sau dacă îţi verifici rapid contul de Facebook, în anumite cazuri, neatenţia poate avea consecinţe grave.

  Firma Büro North a creat un concept pentru a contribui la evitarea unor asemenea incidente, care au apărut odată cu dezvoltarea tehnologiei şi a noului comportament adoptat de consumatori.

  Este vorba despre un anumit tip de pavele cu lumini LED, care funcţionează ca un semafor pietonal, alertând pietonii de eventualele pericole de care se apropie.

  Smart Tactile Paving este un concept care au ca scop prevenirea pietonilor, întocmai ca un semafor, atunci când se apropie de o zonă circulată, să se oprească la lumina roşie, să fie atenţi când este lumina galbenă şi să treacă atunci când este lumina verde.

  pavaj1

  Singura diferenţă constă în faptul că acestea se vor afla pe pavaj, pentru a fi mai uşor de observat de cei care merg cu privirea în jos. Proiectul este creat pentru privirea periferică, atunci când persoana care traversează nu poate sau nu are cum să se asigure în momentul respectiv.

  pavaj2

  “Atunci când febra Pokemon Go a ajuns în Melbourne, numărul persoanelor care treceam strada fără să se asigure, fiind cu ochii în dispozitivul mobil, a crescut considerabil”, a declarat Soren Luckins, directorul firmei Büro North. Semafoarele pietonale prezente peste tot în lume sunt create pentru persoane care au privirea în sus şi nu pentru cei care se uită în jos, la smartphone„.

  Cu toate că, infrastructura poate susţine acest tip de proiecte, nu ai cum să nu te întrebi dacă soluţia cea mai bună este de a evita utilizarea dispozitivului mobil atunci când trebuie să traversezi un drum aglomerat.

  Firma Büro North îşi exprimă dezaprobarea prin faptul că „În loc să încercăm o schimbare a comportamentului prin legislaţie şi legi care pedepsesc, lucruri ce se dovedesc a fi inutile, vrem ca oraşele să fie mai sigure prin intermediul unui design mai bun„.

  Smart Tactile Paving este în stadiul de concept, iar firma Büro North nu este prima care încearcă să rezolve o problemă prin intermediul design-ului „smart”. În Augsburg, un orăşel din Germania, au fost instalate semafoare similare, pentru trecerile tramvaielor, chiar la începutul acestui an.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.