More

  Uber nu mai este disponibil în Ungaria începând cu 24 iulie

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Uber își suspendă activitatea în Ungaria din cauza legislației guvernamentale, care nu îi permite companiei de ride-sharing să opereze pe teritoriul acestei țări, anunță Reuters, care citează anunțul făcut miercuri de compania Uber.

  „Vom suspenda activitatea Uber X în Budapesta începând cu 24 iulie”, declară Rob Khazamm, manager general Uber în Europa Centrală, într-un interviu pentru Reuters.

  „Din păcate, deciziile legislative ale guvernului ungar din ultimele 18 luni ne-au determinat să luăm această decizie dificilă”, mai spune aceasta.

  În luna iunie, Parlamentul ungar a dat o lege care să împiedice Uber să își mai desfășoare activitatea în această țară. Schimbarea s-a produs în urma a luni de zile de proteste din partea șoferilor de Taxi și interzicerea serviciilor Uber în alte țări.

  Noua lege permite autorităților ungare să blocheze accesul la internet „serviciilor de dispecerat ilegale”. Șoferii de Taxi din Ungaria au cerut ca Uber să i se blocheze aplicația pentru că șoferii companiei încarcă reguli la care ar trebui să adere și alte firme de Taxi.

  Uber spune că peste 120.000 de persoane foloseau serviciile companiei, iar acum 1200 de șoferi riscă să își piardă licențele până la 3 ani de zile, chiar dacă sunt licențiați profesioniști și au achitat toate taxele.

  „Nu este o interzicere. Uber nu are interzisă activitatea în Budapesta, este pur și simplu o suspendare forțată, pentru că nu ni s-a dat nicio altă alternativă din partea autorităților din Ungaria”, mai spune Khazzam.

  Khazzam speră ca Uber să revină în Ungaria.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.