More

  Guvernul României a lansat astăzi platforma online GovITHub

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Guvernul României a lansat astăzi platforma online GovITHub, care îşi propune să aducă laolaltă pe cei care cred într-un viitor digital pentru România prin transformarea serviciilor publice cu ajutorul tehnologiei.

  Aici, toţi cei cu talent şi spirit inovator se intersectează cu cei ce au experienţa şi rigoarea administraţiei publice. Pe GovITHub sunt reuniţi specialişti, antreprenori şi factori de decizie cu scopul comun de a rezolva probleme stringente ale serviciilor publice şi de a transforma modul în care statul interacţionează cu cetăţenii şi cu mediul antreprenorial.

  „Astăzi se îndeplineşte un vis pe care l-am avut de la început, de când am venit în această poveste, dar şi din cauza anumitor reflexe pe care le-am avut de la Bruxelles şi care m-au făcut să am aceleaşi pretenţii şi aici.”, a precizat prim-ministrul României Dacian Cioloş.

  „Într-o ţară ca România, cunoscută pentru comepetenţele din IT, în administraţia din România nu se vedeau deloc aceste competenţe. Am încercat cu resursele pe care le-am avut la dispoziţie să punem la dispoziţie un mediu care să reunească oamenii care au curajul sau vor avea curajul să dea ajutor aici.”, a mai adăugat premierul.

  Membrii GovITHub participă direct în implementarea proiectelor GovITHub. O poziție de prestigiu, cu varii beneficii profesionale și de imagine pentru cei selectați, calitatea de Membru GovITHub este echivalentul unui „fellowship” la nivel înalt. Membrii GovITHub sunt selectați pe durata a 6 luni, în regim de voluntariat (8 ore/saptamână) sau de fellowship (poziție remunerată competitiv, full-time, la București)

  Alături de reprezentanți ai administrației, membrii GovITHub vor dezvolta proiecte IT care îmbunătățesc administrația publică si serviciile publice online sau vor concepe noi servicii si platforme pentru cetățeni. Avem o listă de potențiale proiecte, însă ne dorim ca proiectele să fie alese și în consultare cu cetățenii, societatea civilă și comunitățile de antreprenori. Câteva exemple de potențiale proiecte ar fi: Radarul Pădurilor îmbunătăţit, evenimentele diasporei, navigator prin administraţie şi noul site al guvernului.

  Află mai multe despre platforma online lansată astăzi de Guvernul României de pe ithub.gov.ro.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here