More

  Uber a fost sancţionat de Poliţie în Cluj: Patru şoferi au fost amendaţi şi plăcuţele le-au fost reţinute

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Uber a anunţat disponibilitatea serviciului UberX în Cluj-Napoca chiar în perioada Untold, dar se pare că serviciul de ridesharing nu a fost primit cu braţele deschise de şoferii de taxi din al doilea cel mai mare oraş al României, care au apelat la Poliţie pentru a se aplica legea.

  UPDATE 13:50 > Uber dezaprobă ferm astfel de agresiuni şi acţiuni de intimidare ale partenerilor Uber şi îi sprijinim în orice mod posibil. Uber este un serviciu inovator, încă nereglementat – funcţionăm în România şi alte 20 de state europene. Există un demers de reglementare la nivelul UE, în linie cu recomandările Comisiei Europene.

  Uber nu este un serviciu de taxi – Uber este o aplicaţie de mobil care pune în legatură pasageri cu şoferi parteneri, persoane care îşi împart maşina personală ocazional pentru a-şi acoperi costurile maşinii sau pentru a face un venit în plus. Uber reprezintă încă o opţiune la modalităţile de transport urbane existente. Există însa actori privaţi care ar dori ca lucrurile să rămână neschimbate şi care decurg la măsuri care pun în pericol siguranţa fizică a pasagerilor şi ale şoferilor parteneri.”, a declarat pentru Noobz.ro Alexandra Corolea, reponsabil de comunicare Uber.

  Patru șoferi Uber au primit amenzi de câte 25.000 de lei în baza legii 38/2003 privind transportul in regim de taxi si in regim de inchiriere. De asemenea, plăcuțele de înmatriculare au fost reținute 6 luni. Purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Carmen Jucan, a confirmat activitatea de la Secția 6 de Poliție: ”Au fost aplicate patru sancțiuni contravenționale de 25.000 de lei pentru efectuarea de transport public de persoane în regim de taxi fără autorizație. Ca măsură complementară, au fost reținute certificatele de înmatriculare și plăcuțele”.

  ”Uber este un serviciu ilegal, conform legii 129/2015 care completeaza legea 38/2003. Ei spun ca fac „ride sharing”. Noi nu am împărțit mașina cu nimeni. Am făcut comanda exact ca la un dispecerat taxi si a venit mașina.”, a spus vicepreședintele sindicatului taximetriștilor din Cluj, Ioan Pugna. Aşa cum bine ştim, dacă doreşti să călătoreşti cu o maşină Uber, comanda se face numai prin aplicaţia Uber, nicidecum prin dispecerat taxi aşa cum afirmă Pugna pentru publicaţia online clujeană, motiv pentru care putem trage concluzia că la mijloc este vorba despre rea intenţie şi dezinformare din partea vicepreşedintelui sindicatului taximetriştilor din Cluj.

  Potrivit informaţiilor pe care le deţinem de la sursele noastre, unul dintre şoferii parteneri Uber a fost dat cu capul de capota maşinii de către un şofer de taxi, în vreme ce un alt şofer partener Uber a fost tachinat în trafic de un taximetrist, chiar dacă în maşina acestuia erau transportaţi călători. Astfel, se pare că şoferii de taxi din Cluj Napoca nu au ţinut cont de siguranţa călătorilor, dar nici de regulile de circulaţie, iar Poliţia nu a luat nicio măsură în acest caz.

  Amenda de 25.000 lei a fost aplicată potrivit Legii nr. 38/2003 care, aşa cum se arată la punctul 5 din Articolul 55, Capitolul VII: Sancţiuni şi contravenţii este:
  a) aplicabilă transportatorilor pentru nerespectarea prevederilor art. 7 si 8;
  b) aplicabilă dispeceratelor taxi pentru funcţionarea fără autorizaţie de dispecerat taxi valabilă. Astfel, se pare că, Uber România ar putea în cele din urmă să aibă parte de soarta Uber Ungaria.

  Reamintim că, Uber nu mai este disponibil în Ungaria începând cu 24 iulie din cauza legislaţiei guvernamentale care nu permite companiei de ridesharing să opereze pe teritoriul acestei ţări, potrivit Reuters, iar Uber China a fuzionat cu Didi Chuxing, cel mai mare rival de pe această piaţă.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.