More

  NASA anunţă ploaia de stele de săptămâna aceasta. Cad în jur de 200 de meteoriţi pe oră

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  O ploaie de meteoriţi numiţi Perseide este una dintre cele mai abundente ploi de stele pe care le poate vedea un om. Anul acesta, ploaia de Perseide din 2016 sau cea mai impresionantă ploaie de stele din ultimul deceniu, va fi cum nu v-aţi fi aşteptat vreodată.

  „Anul acesta, în loc să vedem 80 de Perseide pe oră, rata ar putea ajunge la până la 150 şi chiar să se apropie de 200 de meteoriţi pe oră”, a declarat Bill Cooke, expert în meteoriţi la NASA, pentru Space.com.

  Ploaia de meteoriţi îşi va face debutul în data de 12 august, dar va continua să cadă până în data de 24 august. Cea mai frumoasă parte din această ploaie de Perseide va putea fi văzută pe cer înainte de Luna Plină din data de 18 august.

  Ploaia de meteoriţi este reprezentată pur şi simplu de bucăţi de moloz din spaţiu care lovesc atmosfera superioară a Pământului. Această ploaie de Perseide se va suprapune cu ploaia de meteoriţi Delta Aquarid, care a început deja, dar va continua pentru o perioadă de încă o săptămână sau două.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.