More

  Priveşte cerul! Vezi ploaia de stele din noaptea de 12 spre 13 august

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Numele de Perseide a evoluat de la constelaţia Perseus, cea care ne asigură vederea incredibilă a ploii de meteoriţi. Între 12 – 13 august vei putea vedea câţiva meteoriţi.

  „Este data la care Pământul trece cu adevărat prin centrul norului și pot fi văzute cele mai multe stele căzătoare”, arată Clement Plantureux de la Asociația Franceză de Astronomie. „Se vor putea vedea și o sută pe oră”, adaugă el.

  Ora la care pot fi văzute cel mai bine stelele căzătoare este 1 noaptea, când între 60 şi 100 de meteoriţi vor fi vizibil pentru aproximativ o oră.

  Citeşte şi: Metoda prin care fură hoţii PIN-ul de la card

  Spectacolul, vizibil de pe tot globul, este oferit de Perseide, mici particule ale cometei Swift-Tuttle, care se intersectează în fiecare an cu orbita terestră între mijlocul lunii iulie și cel al lunii august. „Intrând în lumea noastră, Perseidele, mici bucăți de cometă, se lovesc de molecule din atmosferă și acest șoc, extrem de violent, produce lumină”, explică Jeremie Vaubaillon, astronom la Observatorul din Paris. „Fiecare bucată se transformă în stea căzătoare”, adaugă el.

  „Se spune că aceste mici bucăți se consumă, dar nu ard. Încetul cu încetul, moleculele din aer le smulg pe cele de pe fragmentul ceresc, până când acesta nu mai există. Este capătul călătoriei sale, al vieții sale”, sunt declaraţiile omului de ştiinţă, citat de bulletinleader.com.

  Citeşte şi: Văzând cu ochii bionici pentru prima dată

  Spectacolul este variat fiindcă Perseidele au mărimi diferite, de la fragmente de stâncă la particule minuscule de praf, și călătoresc arbitrar, singure sau în grup, la distanțe de câțiva zeci de kilometri la câteva sute, și cu viteze diferite.

  „Ele au putut fi văzute deja! Fenomenul durează aproape două săptămâni, timp în care Pământul traversează norul”, subliniază Jeremie Vaubaillon. „Spectacolul va dura câțiva ani, fiind vorba de un adevărat rezervor de stele căzătoare”, adaugă Clement Plantureux.

  Întreg fenomenul poate fi observat cu ochiul liber, nefiind necesare accesorii speciale precum ochelari sau binoclu.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.