More

  Google Chrome renunţă oficial la Flash din luna septembrie

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Google Chrome „pune umărul” la dispariţia Flash, iar începând cu luna septembrie, cel mai popular browser va renunţa cu totul la flsh în favoarea HTML5.

  Renunţarea la Flash va începe cu Chrome 53, motivaţia principală a Google pentru renunţarea la Flash fiind deja cunoscute:

  Astăzi, mai mult de 90% din conţinutul Flash se încarcă în fundal, pentru a susţine elemente precum unelte pentru analizarea paginilor. Acest tip de flash îngreunează procesul, iar începând cu luna septembrie, Chrome 53 va începe să îl blocheze. HTML 5 este mult mai rapid şi uşor, iar publiciştii îl implementează pentru a micşora timpul de încărcare şi pentru a economisi bateria dispozitivelor. Se va putea observa o îmbunătăţire a performanţelor pentru multe site-uri.

  Renunţarea la Flash nu va fi un proces de durată. Până în decembrie, când va fi lansat Chrome 55, Google are intenţia de a oferi utilizatorilor numai HTML5, excepţie fiind cazurile în care anumite site-uri oferă numai support Flash.

  Dacă accesezi un site care foloseşte flash, Google va afişa un mesaj prin care te anunţă că trebuie să activezi Flash pentru a vizualiza acea pagină. HTML5 va fi activ implicit.

  Nu este deloc surprinzător, acest pas fiind aşteptat de foarte mult timp, Google urmând celorlalţi giganţi Safari şi Edge, în demersul de a renunţa la Flash.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.