More

  Cui recomandăm tableta Lenovo Yoga Tab 3 de 10.1″

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Deşi ultimele cifre arată că tabletele nu mai prezintă un interes atât de mare pentru utilizatorii de tehnologie, iar locul acestora a început să fie preluat din ce în ce mai des de phableturi de 5.7, 5.8 şi 6 inchi, totuşi mai există public pentru acest tip de gadgeturi.

  Tableta Lenovo Yoga Tab 3 de 10.1″ a fost lansată de ceva mai multă vreme, dar noi am decis să o testăm în perioada concediului de vară de anul acesta pentru a vedea care este categoria de persoane pentru care ar putea prezenta interes şi de ce ar fi dispus un utilizator să investească o sumă de la 900 până la 1300 lei într-o tabletă care oferă suport doar pentru Bluetooth şi Wireless, nu şi pentru 3G, respectiv 4G.

  Personal, utilizez un Samsung Galaxy S7 Edge, care ţine locul cu brio oricărei tablete şi în unele situaţii chiar şi laptopului. Pot redacta ştiri direct de pe smartphone, răspund rapid la e-mail-uri şi sunt în permanenţă conectată la toate aplicaţiile social media şi de mesagerie pentru că am o cartelă generoasă care îmi oferă câtiva GB buni de internet. Aşadar, de ce aş mai avea nevoie de un Yoga Tab 3 de 10″?

  Ei bine, când a fost creată aeastă tabletă de Lenovo, cu siguranţă nu a fost gândită cu stilul meu de utilizare în minte, drept urmare, nu mă prea încadrez în categoria utilizatorilor cărora le-ar putea fi utilă. În schimb, am întâlnit în concediul de odihnă acei oameni care ar da oricând un smartphone pentru o tabletă. Credeţi că nu poate fi posibil acest lucru. Iată că se poate.

  20160812_122211

  Este vorba de o serie de persoane care lucrează în construcţii, aprovizionare, vânzări, contabilitate, administraţie, iar lista poate continua. Spre exemplu, există persoane care ocupă una dintre aceste funcţii şi care refuză vehement să folosească un smartphone în viaţa de zi cu zi, din varii motive, dar consideră absolut necesară o tabletă cu display cu o diagonală generoasă, fie pentru a supraveghea activitatea de pe camerele de supraveghere, fie pentru a se relaxa pe reţelele de socializare sau pentru a juca diferite jocuri pentru mobile.

  Am oferit spre testare tableta Yoga Tab 3 de la Lenovo persoanelor cu vârste cuprinse între 12 – 55 ani, iar reacţiile au fost diferite în funcţie de utilizator. Tinerii cu vârste cuprinse între 21 – 32 ani au fost de părere că tableta Yoga Tab 3 arată bine, este uşor cam grea pentru utilizare şi este păcat că nu oferă suport pentru 3G/4G, în schimb rezoluţia display-ului este una foarte bună, dar poate ar putea fi folosită ocazional pentru relaxare, când nu ai chef să deschizi laptopul sau calculatorul. De asemenea, au existat reacţii destul de bune cu privire la calitatea fotografiilor realizate cu camera rotativă de 8 MP a Yoga Tab 3 în timpul zilei. Cei mai încântaţi au fost copiii, cu vârste de la 3 – 4 anişori, care nu pot nici măcar să mănânce fără să se uite la desene animate, până la cei de 12 – 16 ani care descoperă reţelele sociale şi au plăcerea să distribuie tot felul de fotografii pe platformele de photosharing şi nu numai.

  Pe de altă parte persoanele cu vârste peste 32 de ani au considerat destul de utilă tableta pentru necesităţile pe care acestea le au. Aceştia au testat tableta în incinta locuinţei sau la birou, unde exista acces wireless la internet, dar şi în plimbările de weekend, unde au realizat fotografii sau s-au jucat diferite joculeţe descărcate acasă de pe internet. Pentru cazurile în care utilizatorii au avut nevoie de acces la internet prin wireless pentru a verifica imagini de pe camere de supraveghere sau pentru a răspunde rapid la e-mail-uri, am găsit o soluţie care să calmeze spiritele, am făcut Hot Spot de pe smartphone-ul personal, cu GB de internet generoşi.

  Majoritatea utilizatorilor au apreciat capacitatea bateriei, de 8400 mAh, care oferă o autonomie de până la 18 ore de lucru, chiar dacă încărcare presupune până la 4 ore, şi faptul că tableta vine cu suport pentru GPS. Yoga Tab 3 de la Lenovo vine cu sistemul de operare Android 5.1 Lollipop, spaţiu de stocare de 16 GB, 1 GB de RAM şi expansiune microSD.

  Mai trebuie precizat faptul că testarea a fost efectuată în oraşe şi comune din zona Moldovei (Bacău, Bicaz), dar şi din Ardeal (Cluj-Napoca), în zone cu semnal wireless de toate categoriile: slab, mediu, puternic.

  20160812_122211

  Sunt de părere că o astfel de tabletă este investiţia perfectă pentru copiii cu vârste de până în 16 ani şi pentru adulţii cu vârste de la 45 la peste 55 ani. În urma micului experiment efectuat cu tableta Yoga Tab 3 de 10.1″ în mare parte din ţară, pentru o durată de aproximativ 2 săptămâni, am tras concluzia că tableta deşi are un aspect atractiv şi câteva funcţii utile, nu reuşeşte să satisfacă nevoile utilizatorilor hardcore de internet, social media, e-mail sau jocuri de ultimă generaţie, care necesită mobilitate, precum este Pokemon Go.

  Dacă ar fi să oferim o notă de la 1 la 5 pentru tableta Yoga Tab 3 de la Lenovo, aceasta ar fi 3,5, în mod special pentru că lipseşte suportul 3G/4G. Dacă doreşti să achiziţionezi o astfel de tabletă, dă clik pe link-ul acesta şi nu uita să citeşti mai multe review-uri şi impresii despre produse înainte să investeşti banii, pentru a te asigura că acestea sunt potrivite nevoilor tale.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here