More

  Prima maşină autonomă Uber va fi operaţională din această lună

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Uber pregăteşte punerea în funcţiune a primei maşini fără şofer, care va prelua clienţii şi îi va duce la destinaţia dorită.

  Maşina va fi asistată de un program pilot, maşina fiind distribuită întâmplător la clienţii din oraşul Pittsburgh.

  Maşinile autonome ale Uber vor fi testate în Pittsburgh, chiar în această lună. Trebuie menţionat faptul că aceste vehicule vor fi semi-autonome, fiind asistate la distanţă de operatori, atunci când este cazul. Maşinile vor fi distribuite aleatoriu, clienţilor care solicită o maşină folosind aplicaţia Uber.

  Potrivit informaţiilor publicate de Bloomberg, flota maşinilor va fi compusă din modelele Volvo XC90. Vestea bună, pentru clienţii care vor primi o astfel de maşină autonomă, este că respectiva cursă va fi gratuită, iar pe bancheta din spate, clientul va avea o tabletă cu informaţii despre specificaţiile maşinii.

  Pittsburgh a fost „locul de joacă” a companiei Uber pentru testarea proiectului unei maşini autonome, încă din anul 2014, când a şi început recrutarea inginerilor pentru departamentul de robotică. La începutul anului 2016, Uber avea sute de ingineri şi mecanici la propriul Centru de Tehnologie Avansată.

  Vehiculele autonome au început să apară pe străzile oraşului din luna mai, atunci când compania a lansat şi prima fotografie oficială a prototipului, un model Ford Fusion.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.