More

  Xiaomi se pregăteşte să intre pe piaţa din SUA, scrie Bloomberg

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Xiaomi, cunoscut precum Apple din China, cel mai mare startup privat fondat în China, se pregăteşte să intre pe piaţa din Statele Unite ale Americii, potrivit agenţiei Bloomberg.

  În urmă cu doar câţiva ani de zile, Xiaomi era pur şi simplu o companie necunoscută din afara Chinei. Când a depăşit bariera de a fi cunoscută doar ca un simplu startup, Xiaomi a devenit unul dintre top 3 producători de smartphone-uri în anul 2014, iar asta cu dispozitivele mobile foarte bine lucrate, mai ieftine de 400 de dolari.

  Un inconvenient pentru majoritatea consumatorilor din întreaga lume este că principalele pieţe pe care Xiaomi este disponibilă sunt limitate la China, India şi Indonezia. Acum, potrivit vice-preşedintelui Hugo Barra, compania cu sediul în Beijing ar putea adăuga Statele Unite ale Americii pe listă „în viitorul apropiat”.

  „Statele Unite este o piaţă pe care cu siguranţă o avem în vedere. Vom începe cu social media, cu toate canalele care ne permit să intrăm în legătură cu generaţia tânără care este entuziasmată de noile tehnologii. Cu siguranţă mergem acolo.”

  Se vorbeşte despre lansarea Xiaomi în Statele Unite de ceva vrem. În iunie, compania a anunţat un parteneriat cu Microsoft în care au shimbat licenţe licenţele 1500 de patentecare ar putea ajuta cu extinderea pieţei din Statele Unite. Xiaomi Mi Store deja oferă o serie de produse non-smartphone în SUA.

  Intrarea Xiaomi pe piaţa din SUA ar putea fi un lucru provocator. Piaţa este dominată de Samsung şi Apple, iar majoritatea vânzărilor de smartphone-uri au loc prin intermediul operatorilor de telefonie mobilă. Pentru o companie precum Xiaomi, care operează în principal prin vânzarea online, experienţa limitată cu distribuţia operatorilor ar putea reprezenta un obstacol destul de mare.

  Xiaomi ştie acest lucru şi de aceea este atât de precaută când vine vorba de piaţa din SUA: „SUA este o piaţă foarte importantă pentru consumatorii de electronice şi branduri de lifestyle, cu siguranţă şi pentru noi. Desigur, va trebui să programăm lucrurile cu atenţie.”

  Deşi se zvoneşte că Xiaomi va aduce un nou produs non-smartphone în SUA în octombrie, smartphone-urile sale probabil nu îşi vor face debutul pe această piaţă până anul viitor. Aşadar, „viitorul apropiat” probabil nu înseamnă atât de „curând”, din păcate.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.