More

  Facebook renunţă la editorii umani în favoarea unui algoritm

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Acum câteva luni, într-un material publicat de Gizmodo, Facebook a fost acuzat că ar controla modul în care anumite subiecte ajung în secţiunea „Trending Topics„.

  La momentul respectiv, Facebook a negat orice implicare a sa în stabilirea subiectelor care ajung în secţiunea respectivă, dar acum compania a anunţat că angajaţii, care până acum se ocupau de oferirea unei descrieri a postărilor care apăreau în secţiunea „Trending Topics”, nu se vor mai ocupa de acest lucru.

  În schimb, în vreme ce editorii se ocupau cu alegerea subiectelor care apăreau în secţiunea respectivă, un algoritm special va extrage un sumar din textul articolului, pentru a-l afişa în secţiunea „Trending Topics”.

  Astfel, utilizatorul va putea duce cursorul pe topic pentru a vedea ce spun şi alţi utilizatori, exact cum este valabil şi în cazul de faţă. Facebook mai spune că aceste topicuri vor fi evaluate cu ajutorul unui algoritm şi bazat pe menţiunile subiectului, dar şi creşterea interesului pentru subiect, pe o perioadă de timp.

  Algoritmul va ţine cont şi de tipul paginilor cărora utilizatorul le-a dat Like, de locaţie şi alte subiecte pe care le-a urmărit, cât şi actualele subiecte care sunt de interes.

   

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.