More

  Fanii de pe Facebook l-au ajutat pe Marian Godină să rezolve o crimă

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Utilizatorii Facebook l-au ajutat pe Marian Godină şi pe colegii săi de la Brigada Rutieră să rezolve un caz de crimă şi de fugă de la locul accidentului.

  Mark Zuckerberg şi-a propus să investească toate resursele pe care le are la dispoziţie pentru a conecta întreaga lume, iar faptul că proiectul său de viitor este unul care va avea un succes senzaţional este demonstrat încă o dată de cazul făcut public de poliţistul Marian Godină pe pagina sa de Facebook în data de 26 august 2016.

  Deşi încă mai există guri rele care pun la îndoială puterea internetului şi reţelei de socializare Facebook, se demonstrează încă o dată că acest canal de comunicare poate nu doar „să distrugă vieţi şi căsnicii” cum spun unii, ci şi să rezolve cazuri care în unele situaţii îi depăşesc chiar şi pe poliţiştii de la Brigada Rutieră.

  În urmă cu nici 24 de ore, Marian Godină a lansat un apel pe pagina sa de Facebook pentru toţi prietenii săi virtuali pentru a prinde un conducător auto care în data de 24 august, în jurul orei 06:30, a lovit mortal o persoană pe Bulevardul Energeticienilor din Bucureşti, după care a părăsit locul accidentului şi încă nu fusese identificat. Solicitarea lui Marian Godină poate fi citită integral pe pagina de Facebook a poliţistului braşovean, dar ceea ce îţi face cu adevărat pielea ca de găină este momentul în care afli că după nici 20 de ore de la apel, mobilizarea prietenilor vituali a dus la prinderea autorului faptei.

  „Ne mai şicanăm pe pagina asta, ne mai contrazicem cu radare ascunse în boscheți, ne mai certăm, unii se mai jignesc între ei, mă mai jignesc şi pe mine, ne mai ironizăm, dar ce s-a întâmplat ieri pe Facebook mi se pare extraordinar. Mă refer la postarea în care vă rugam să ne ajutați în a găsi un autoturism şi pe conducătorul acestuia care părăsise locul unui accident mortal în care fusese implicat.

  Înainte de a posta asta, le spusesem colegilor mei că sunt convins că până seara îl vom găsi. Am reuşit, măcar pentru o zi, să rupem bariera aia urâtă, care nu ar trebui să existe şi care ne separă în două tabere: polițişti şi civili. Ieri ați fost polițişti. Şi unii chiar foarte buni. Am primit sute de mesaje, de fapt cred că am depăşit o mie. Poze, link-uri cu anunțuri auto, fel şi fel de indicii. Am citit cu atenție comentariile de la toate distribuirile postării. Peste 2000 de share-uri. Am găsit un comentariu în care era indicat chiar şi un număr de înmatriculare.

  Am fost în legătură permanentă cu colegul meu de la Brigada Rutieră, care are dosarul în lucru, iar el, la rândul lui, cu colegii aflați la serviciu, în teren. Nu era de serviciu, dar nu a ezitat să se îmbrace, să plece de acasă şi să meargă să verifice pista cea mai plauzibilă. Ştiind că era pe drum spre posibilul autor, iar eu sunt tocmai în Braşov, stăteam ca pe ace şi îl rugasem să mă sune şi să-mi spună şi mie ce face. M-a sunat în scurt timp: „Mariane, l-am găsit, ăsta e!””, se arată în mesajul de mulţumire transmis de Marian Godină în urmă cu doar 3 ore.

  Mulţi ştiu, dar puţini cunosc şi au simţit cât de mare este puterea internetului, respectiv a unei reţele sociale. Cu siguranţă, acesta nu este primul caz rezolvat prin intermediul Facebook din această lume şi nici nu va fi ultimul, dar ceea ce trebuie să ştim este că mobilizarea de forţe pe o astfel de platformă socială poate schimba destine şi indicat este să acţionăm mereu, nu să stăm cu mâinile încrucişate la piept, chiar dacă este vorba de un simplu share pe Facebook sau un indiciu care nouă ni s-ar putea părea inutil, dar pentru alţi ar putea fi o mină de aur.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.