More

  Corning introduce Gorilla Glass SR+ pentru wearables

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Dispozitivele wearable primesc din ce în ce mai multă atenţie din partea producătorilor de tehnologie din întreaga lume şi nu numai. De aceea, vedem din ce mai multe componente pentru anumite tipuri de wearable.

  Qualcomm a introdus primul procesor wearable la începutul acestui an, iar acum Corning prezintă utilizatorilor şi producătorilor de wearable Gorilla Glass SR+, conceput cu smartwatch-ul în minte, concentrându-se pe rezistenţa la zgârieturi şi transmisie optică.

  Corning a anunţat pentru prima dată „Project Phire” în 2015, în încercarea de a crea un material pentru tehnologia wearable care ar combina cele mai bune funcţii ale Gorilla Glass cu safirul. Gorilla Glass SR+ este rezultatul acestei cercetări. Noua tehnologie îmbunătăţeşte durabilitatea Gorilla Glass şi oferă aproape aceeaşi rezistenţă la zgârieturi precum safirul şi unde mai pui că SR+ este extrem de subţire şi transparent.

  Combinarea safirului cu tehnologia nu este deloc un concept nou. În 2014, am văzut lansarea Kyocera Brigadier, cu un ecran Sapphire Shield cu diagonala de 4.5 inchi. iPhone-urile de la Apple au avut butonul home din safir de ceva vreme deja şi smartwatch-urile high-end Apple Watch vin cu protecţie de safir pe suprafaţa ecranului.

  Safirul este, de fapt, remarcabil de tare, lucru ce îl face să fie aproape la fel de rezistent la zgârieturi precum diamantul. Poate vă întrebaţi de ce companiile precum Samsung sau Huawei nu folosesc safirul. Se pare că, în primul rând totul ţine de disponibilitate, pentru că nu există o companie care să poată furniza cantităţi suficient de mari de material pentru a face faţă cererilor companiilor precum Apple sau Samsung. Pe de altă parte, transmisia optică a safirului este slabă, ceea ce înseamnă că lucrurile nu sunt atât de luminate şi de vizibile cum ar trebui să fie.

  De aceea, Corning a încercat să găsească un echilibru, ceva care să fie subţire, clar, durabil şi rezistent la zgârieturi în acelaşi timp. Potrivit cifrelor Corning, Gorilla Glass SR+ este mult mai rezistentă la zgârieturi decât Gorilla Glass 4 sau Gorilla Glass 5.

  Nu este clar încă dacă Gorilla Glass SR+ are de fapt safir în componenţă, dar un lucru este clar: smartwatch-urile vor deveni mai puternice şi mult mai rezistente la zgârieturi cu Gorilla Glass SR+, care va fi disponibil pe piaţă spre finalul acestui an, ceea ce înseamnă că am putea să o vedem pe viitorul Gear S3 sau Apple Watch 2.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.