More

  Ce noi produse şi parteneriate a mai prezentat Samsung la IFA 2016

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  În afară de mult aşteptatul smartwatch Gear S3, Samsung a mai anunţat o serie de produse şi parteneriate la IFA 2016. Astfel, gigantul sud-coreean îşi propune să redefinească experienţa consumatorilor. Ce surprize pregăteşte Samsung pentru pieţele europene de electrocasnice, audio-video şi home entertainment.

  „La IFA 2016, ne-am dorit să arătăm comunității europene felul în care redefinim experiența Samsung, pentru toți consumatorii și partenerii noștri, prin toate gamele noastre de produse, de la televizoare și sisteme audio, până la electrocasnice. Toate produsele dezvoltate de Samsung au la bază determinarea noastră de a îmbunătăți viețile utilizatorilor, prin tehnologie inovatoare, bazată pe o înțelegere clară a ceea ce își doresc și au nevoie consumatorii,” a declarant David Lowes, Chief Marketing Officer, Samsung Electronics Europa.

  Dedicați potențialului european

  În timpul conferinței de presă, de la CityCube, Messe Berlin, Samsung și-a reiterat promisiunea față de Europa, fiind angajator a peste 14.000 de oameni în 34 de țări. Produsele Samsung reflectă influența europeană, precum și tradiția și măiestria de fabricare din Europa. Cum profitul Samsung a crescut cu cinci procente în cel de al doilea trimestru, iar șapte din zece gospodării europene dețin un telefon mobil Samsung și una din trei familii urmărește filmele și emisiunile preferate pe un televizor Samsung, compania intenționează să investească și mai mult în potențialul Europei.

  Pentru a respecta acest angajament, Samsung a anunțat un nou parteneriat cu MakerBot, lider global în imprimare 3D, pentru a echipa școlile și muzeele din cinci țări europene cu imprimante 3D și pentru a instrui profesorii și elevii în folosirea tehnologiei. Cu peste 100.000 de imprimante MakerBot în întreaga lume, aceasta este cea mai mare comunitate de imprimare 3D și este un instrument valoros în orice sală de curs. În plus, Samsung a anunțat că, fiind parte din Coaliția Europeană pentru Job-uri Digitale, respectă planul de a susține 400.000 de tineri, până la finalul anului 2016, cu trei ani mai repede decât anticipase.

  Viitorul televiziunii, redefinit prin tehnologia Quantum Dot

  Samsung a dezvăluit și televizorul KS9800 de 88 de inci, cu tehnologie Quantum Dot, care oferă cea mai bună calitate a imaginii și, la fel ca celelalte televizoarele Samsung SUHD, afișează până la un milliard de culori. Samsung oferă cea mai variată gamă de televizoare SUHD în Europa, cu 19 dimensiuni diferite ale ecranului, de la 43” până la 88”, valorificând flexibilitatea tehnologiei Quantum dot în ceea ce privește mărimea acestuia. Totodată, Samsung a anunțat și primul monitor curbat cu tehnologie Quantum Dot, modelul CF791, de 34”, cu ecran ultra wide QHD, și modelul CFG70, primul monitor curbat cu un timp de răspuns de o milisecundă și rată de reîmprospătare de 144 hertz, ideal pentru gaming.

  Samsung este singura companie care poate oferi televizoare cu tehnologie Quantum Dot, fără cadmiu, după cum a punctat și Jason Hartlove, președinte și CEO Nanosys, una din principalele autorități de reglementare a tehnologiei Quantum Dot. Hartlove a declarat că Quantum Dot este una dintre cele mai stabile și sigure materii disponibile pe planetă, care oferă performanață superioară și ecrane mai prietenoase cu mediul, cu o durată de viață extinsă. Astfel, având mare încredere în această tehnologie, Samsung comunică 10 ani garanție pentru televizoarele SUHD cu tehnologie Quantum Dot, protejând utilizatorii de efectele arderii pentru o întreagă decadă.

  La conferința de presă, Won Jin Lee, vicepreședinte executiv Visual Display Business la Samsung Electronics, a prezentat platforma de conținut Samsung Smart Hub și a anunțat un nou parteneriat pentru conținut HDR premium, care va valorifica potențialul televizoarelor SUHD cu tehnologie  Quantum Dot. Totodată, acesta a anunțat planul de extindere în Europa și Statele Unite pentru serviciul Samsung TV Plus, care a devenit deja foarte popular în Coreea de Sud.

  Conștientizând importanța calității imaginii și a conținutului, Samsung și-a consolidat colaborarea cu partenerii globali precum Amazon și Netflix. În plus, Netflix își extinde gama de conținut HDR pentru utilizatorii din Europa, cu titluri precum Marco Polo, The Do-Over și The Ridiculous Six. Partenerii europeni, printre care se numără și RTVE și Insight TV, vor începe de asemenea să ofere conținut HDR din a doua jumătate a anului 2016.

  Samsung a prezentat și Samsung Smart Remote, care le permite utilizatorilor să controleze toate dispozitivele conectate la acesta folosind o singură telecomandă. Smart Remote poate detecta automat orice dispozitiv extern conectat la televizor, permițând un control alternativ al acestora, fără ca mai multe telecomenzi să fie necesare.

  Nu în ultimul rând, Samsung și-a consolidat poziția de lider deținută pe piața europeană de produse audio pentru acasă, dar și pe cea deținută în regiune pe segmentul soundbar-urilor. În standul Samsung a fost prezentată gama de produse Samsung Wireless Audio 360 și soundbarul HW-K950 cu tehnologie Dolby Atmos® pentru sunet cinematic multi-dimensional. Un astfel de ecosistem de produse, ce include televizor SUHD, Blu-ray Player UHD împreună cu conținut HDR, poziționează Samsung ca unicul jucător capabil să livreze o experiență 4K completă pentru acasă.

  Redefinirea celui mai dinamic brand de electrocasnice

  Angajamentul Samsung de a redefini experiența consumatorului depășește limitele sufrageriei. În ultimii trei ani, divizia de electrocasnice Samsung a crescut de aproape cinci ori mai rapid comparativ cu ritmul pieței din Europa. Succesul înregistrat de noile produse precum AddWash, lansată la IFA 2015, a transformat Samsung în cel mai mare brand de mașini de spălat premium în Franța, Italia, Polonia și Marea Britanie. Anul acesta, la IFA 2016, Samsung a anunțat două noi produse AddWash – AddWash Combo, care elimină nevoia de a achiziționa un uscător separat, și AddWash Slim, care încape în spații restrânse fără însă a reduce capacitatea de spălare.

  După o cercetare îndelungată asupra nevoilor consumatorilor europeni privind dispozitivele pe care și le doresc în bucătărie, Samsung a lansat trei linii de electrocasnice incorporabile, Contemporary Line, cu un frigider integrat, Black Line, ce are un design cu linii semi mate, negre, pentru un aspect atemporal, și colecția originală Chef Collection. Noul frigider din colecția Contemporary Line oferă performanță avansată, datorită tehnologiilor No Frost, Twin Cooling PlusTM, Cool Select Zone Plus.

  În plus, și frigiderul mult așteptat Samsung Family Hub ajunge în Europa. Acest model dispune de tehnologiile Twin Cooling Plus TM, care păstrează prospețimea alimentelor un timp îndelungat, precum și Precise Chef Cooling TM , care păstrează fluctuațiile de temperatură în limita a plus sau minus 0,5 grade Celsius. Family Hub dispune de asemenea de funcția specială Chef Zone TM, ideală pentru păstrarea alimentelor cu proteine sensibile la temperatură. Iar fotografiile făcute de cele trei camere foto din interior pot fi accesate de către utilizatori direct de pe smartphone-urile lor, pentru a verifica ce alimente mai au în frigider sau de ce alimente au nevoie.

  Family Hub este echipat cu un ecran tactil Full HD de 21,5 inci, cu o gamă largă de funcționalități. Poate fi un ecran interactiv pentru notițe, fotografii, calendar sau desene, pentru toți membrii familiei. Conținutul poate fi încărcat folosind interfața tactilă sau de la depărtare de pe smartphone sau tabletă. Utilizatorii pot folosi ecranul și aplicația de cumpărături online pentru a cumpăra chiar din bucătărie alimente pentru frigider. Samsung încheie parteneriate cu mai multe lanțuri comerciale online, inclusiv cu furnizori premium de mâncare italienească precum Eataly, sau alte companii care fac livrări la domiciliu, precum Supermercato24 și magazinul elvețian coop@home.

  Family Hub le oferă utilizatorilor europeni posibilitatea de a găti alături de bucătari-șefi, prin aplicația Club des Chefs. Direct din ecranul frigiderului, Club des Chef oferă sfaturi profesionale despre gătit, prin intermediul rețetelor scrise sau video. Samsung redefinește experiența gătitului, permițându-le utilizatorilor să urmărească bucătarii-șefi la treabă, în partea superioară a ecranului, în timp ce în partea de jos este listată rețeta pentru gătit.

  Standul Samsung Electronics va fi deschis la Nivelul 2 din City Cube Berlin în perioada 2-7 septembrie, în cadrul IFA 2016.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.