More

  REVIEW NETGEAR AirCard 790 Mobile Hotspot

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  NETGEAR Aircard 790 este un dispozitiv perfect pentru cei care sunt tot timpul în continua mişcare şi au nevoie să conecteze mai multe dispozitivele la un hotspot.

  Acest review nu s-a născut din pură coincidenţă, mai ales că nu vorbim despre un dispozitiv care abia a fost lansat, ci este rezultatul unei necesităţi practice, a redacţiei, pentru o soluţie mobilă, care să fie alta decât hotspot-ul generat de la dispozitivul mobil.

  Desigur, opţiunea de generare al unui hotspot mobil utilizând smartphone-ul este o opţiune foarte bună, dacă vorbim de o întrebuinţare moderată, pentru a conecta cel mult alte două smartphone-uri, care consumă un trafic de date destul de mic. Din păcate, atunci când suntem în deplasare, în locuri în care nu dispunem de o conexiune broadband, suntem nevoiţi să creăm un hotspot mobil, la care ne conectăm laptopurile, pentru a scrie articole şi a distribui postările pe Facebook cât mai uşor.

  14285107_862184183883548_446599934_o

  Conexiunea unui laptop, care încarcă site-urile în versiunea desktop, nu numai că generează un trafic de date mai mai mare, dar determină şi un consum al bateriei mult mai rapid, pentru smartphone-ul care a generat hotspot-ul. După ce că eşti cu laptopul după tine, ai nevoie de o economie de energie la maximum, după 30 de minute te trezeşti şi cu bateria telefonului tău aproape descărcată.

  În acest sens, am lansat un apel către mai mulţi producători de soluţii mobile hotspot pentru a ne oferi cea mai bună variantă. Primii care au răspuns au fost cei de la NETGEAR, care ne-au oferit modelul NETGEAR AirCard 790.

  SPECIFICAŢII

  » Tehnologie 4G LTE/3G
  » LTE Category 6 (300/50Mbps)
  » Agregare cu operatorul de reţea mobilă (până la 40MHz)
  » dual-band simultan MIMO 802.11ac WiFi
  » support de până la 15 dispozitive conectate
  » acces WiFi Guest
  » Monitorizare a traficului de date
  » 11 ore de funcţionare şi 300 de ore în standby
  » Jump Boost pentru încarcarea unui smartphone
  » display color de 2.4 inch (6.096 cm)
  » NETGEAR AirCard App-compatible

  Poate că, pentru mulţi, aceste specificaţii nu spun foarte multe, dar pentru cei care se confruntă cu aceeaşi problemă pe care noi o avem, sunt multe puncte din listă care cu siguranţă produc o stare de entuziasm.

  14285741_862184320550201_1634153099_o

  Faptul că dispozitivul este compatibil 4G, garantează oferirea unei viteze de încărcare foarte bună, mai ales când folosim laptopuri pentru a naviga pe internet.

  INSTALARE ŞI CONFIGURARE

  Pentru o persoană care urăşte să configureze un router, deoarece trebuie să conectez laptopul prin cablu de reţea, iar placa mea de reţea nu mai funcţionează deoarece s-a defectat portul, am constatat că NETGEAR AirCard 790 poate fi configurat extrem de simplu.

  După ce am introdus cartela de date în dispozitiv (noi am folosit un abonament Orange), dispozitivul mi-a cerut codul PIN al cartelei, iar după ce am confirmat codul a găsit singur reţeaua, fără a mai fi nevoie de alte setări. Accesarea panoului de administrare se face foarte simplu, prin conectarea la reţeaua Wi-Fi, exact, fără cabluri. Eu m-am conectat cu smartphone-ul, iar interfaţa este una foarte intuitivă.

  Panoul de administrare poate fi accesat la adresa: http://netgear.aircard/. Parola implicită este: password. Utilizatorul poate schimba parola oricând doreşte.

  Dispozitivul are un display de 2.4 inch, care oferă mai multe opţiuni pentru configurare. Observăm că putem conecta până la 15 dispozitive. Nu am avut un număr atât de mare, dar tot am reusit să conectăm 3 laptopuri şi 4 smartphone-uri, folosite în regim normal, iar conexiunea a fost una stabilă, cu o viteză bună, fără să întâmpinăm probleme. Sigur, o parte din acest merit trebuie să îl atribuim şi reţelei Orange.

  CONEXIUNE WIRELESS ÎN FRECVENŢĂ LIBERĂ DE 5GHZ

  Funcţionlitatea care, pe mine cel puţin, m-a încântat foarte mult este opţiunea de conexiune Wi-Fi pe banda de frecvenţa de 5GHz. De ce este această funcţie atât de importantă? Să spunem că ne aflăm într-o zonă în care avem foarte multe reţele wireless, dar la care nu avem acces. Majoriatea reţelelor wireless operează pe frecvenţa de 2.4GHz, iar cu cât încărcarea este mai mare pe acea frecvenţă, cu atât viteza de încărcare este mai scăzută pentru dispozitivele care folosesc acea frecvenţă.

  Faptul că dispozitivul NETGEAR AirCard 790 oferă posibilitatea de a opera pe frecvenţa de 5GHz, este o dovadă că viteza nu va fi afectată, indiferent de locul în care vei folosi dispozitivul.

  PREŢ ŞI DISPONIBILITATE

  NETGEAR AirCard 790 poate fi achiziţionat la un preţ de aproximativ 800 RON, dar preţul variază în funcţie de retailer. Nu este un preţ accesibil, dar pentru capacităţile sale şi ceea ce oferă, NETGEAR AirCard 790 este o investiţie bună.

  CONCLUZIE

  Simt nevoia unei comparaţii forţate cu produsul TP-LINK AC2600, care este un router foarte bun, care oferă o conexiune stabilă şi funcţionează perfect, dar faptul că NETGEAR AirCard 790 a luat tot ceea ce oferă AC2600 şi l-a îmbrăcat într-o soluţie mobilă, m-a cucerit total. Nu este o soluţie pentru oricine, dar pentru cei care au nevoie, este de nelipsit.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.