More

  HP cumpără divizia de imprimante de la Samsung pentru 1.05 miliarde de dolari

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Divizia de imprimante de la Samsung a adunat la nivel global un număr de aproximativ 6000 de angajaţi. Conducerea Samsung a aprobat vânzarea operaţiunilor de imprimare către HP pentru suma de 1.05 miliarde de dolari „pentru a se concentra pe zona de afaceri de bază”, se arată într-un comunicat de presă.

  Samsung plănuieşte să împartă divizia de imprimante într-o companie separată începând cu 1 noiembrie, apoi să o vândă rivalului, aşteptând aprobarea acţionarilor. Afacerea cu imprimante de la Samsung a adunat un număr de 6000 de angajaţi şi a vândut 1.8 miliarde de imprimante în 2015.

  În comunicatul de presă emis de HP se arată că înţelegerea este cea mai mare achiziţie de imprimante din istorie. Compania din Statele Unite o vede ca pe o oportunitate de a „rupe şi a reinventa industria de copiatoare de 55 miliarde de dolari, un segment care nu a mai inovat de câteva decenii.” Practic, HP doreşte să înlocuiască complet copiatoarele cu imprimante multifuncţionale. „Copiatoarele sunt depăşite, maşinării complicate cu sute de părţi care necesită înlocuire, care oferă servicii ineficiente şi înţelegeri de mentenanţă”, mai scrie în comunicatul HP.

  Samsung spune că va mai „procura imprimante de la HP şi va continua să le vândă în Coreea sub brandul Samsung.” HP are o înţelegere pe termen lung cu Canon să vândă imprimante şi copiatoare. Compania americană a lansat recent tehnologia de printare 3D „Multi Jet Fusion” şi plănuieşte să lanseze imprimante 3D începând de anul acesta.

  HP va prelua portofoliul cu 6500 de patente şi 1300 de cercetători şi ingineri de la Samsung, iar vice-preşedintele Samsung Jay Y. Lee va prelua, de asemenea, o funcţie în Consiliul de Administraţie HP. Compania americană HP a menţionat că achiziţia va aduce o „sinergie a costurilor”, un alt fel de a spune „scăderi salariale”, „perioadă de şomaj”. Nu se menţionează cât de grave vor fi acestea, dar compania va susţine o conferinţă de presă în cadrul căreia va oferi probabil toate detaliile necesare. Înţelegerea este aşteptată să fie finalizată în aproximativ un an de zile. Foto: Getty

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.