More

  Mark Zuckerberg şi Priscilla Chan au prezentat Chan Zuckerberg Initiative

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  În urmă cu un mai bine de un an de zile, Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, împreună cu soţia sa, Priscilla Chan, au vorbit pentru prima dată despre Chan Zuckerberg Initiative, iar în cadrul unei conferinţe majore de presă care a avut loc miercuri, 21 septembrie, acestia au prezentat pe larg planurile pe care le au.

  Cei doi îşi propun să ajute oamenii de ştiinţă să vindece, să prevină şi să facă faţă bolilor care apar în timpul vieţii copiilor noştri. Mark Zuckerberg şi Priscilla Chan sunt cât se poate de optimişti că vor putea realiza ceea ce şi-au propus.

  „Medicina este o ştiinţă modernă de aproximativ 100 de ani şi am făcut un progres incredibil până acum. Speranţa de viaţă a crescut la 1/4 de la an la an de atunci, iar dacă vom continua acest trend, media va ajunge la 100 până la finalul acestui secol. Astăzi, doar 4 tipuri de boli provoacă majoritatea morţilor. Putem face progrese în cazul tuturor cu tehnologia potrivită.”, spune Zuckerberg pe pagina sa de Facebook, la finalul conferinţei de presă la care a prezentat aceleaşi idei.

  „De-a lungul istoriei, cele mai multe descoperiri ştiinţifice au fost urmate de invenţii ale noilor unelte care să ne ajute să vedem problemele în noi moduri – precum telescopul, microscopul şi secvenţierea ADN. Nu este greu să îţi imaginezi uneltele moderne necesare accelerării descoperirilor în zonele celor mai mari boli din zilele noastre. Aşadar, ne vom concentra să aducen oameni de ştiinţă şi ingineri în acelaşi loc pentru a construi aceste noi unelte şi tehnologii”, adaugă fondatorul Facebook.

  Iniţiativa Chan Zuckerberg este un efort pe termen lung, iar cei doi îşi propun să investească miliarde de dolari de-a lungul anilor. În acelaşi timp, vor dura ani de zile până când aceste unelte vor fi dezvoltate şi ceva mai mult timp să fie puse în folosinţă.

  „Acesta este viitorul pe care îl dorim pentru fiica noastră şi pentru copiii de peste tot. Dacă există o şansă să ajutăm la vindecare tuturor bolilor din vieţile copiilor, atunci ne vom face partea. Împreună, avem o şansă reală să lăsăm lumea un loc mai bun pentru copiii noştri, comparativ cu modul în care am găsit-o”, este ceea ce îşi doresc Mark Zuckerberg şi Priscilla Chan.

  Bill Gates a trecut, de asemenea, pe la evenimentul în cadrul căruia Mark Zuckerberg şi Priscilla Chan au făcut anunţul legat de Chan Zuckerberg Initiative, pentru a prezenta susţinerea sa pentru ceea ce îşi doresc cei doi soţi să facă. Bill şi Melinda au lucrat la eradicarea bolilor precum poliomielita şi malaria şi sunt cunoscuţi pentru rolul pe care îl joacă atât în tehnologie, cât şi în filantropie.

  14409905_10103121782310021_3197613660376415452_o

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here