More

  Huawei sprijină sistemul educaţional românesc. Ce trebuie să ştie studenţii din facultăţile cu profil IT&C

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Huawei, unul dintre principalii furnizori de soluții IT&C la nivel global, continuă angajamentele luate pentru sprijinirea sistemului educațional românesc, cu precădere a studenților din facultățile cu profil IT&C, prin dezvoltarea de noi programe educaționale și stagii de internship.

  Programele de internship ale companiei, precum “Huawei Telecom Seeds for the Future” beneficiază de sprijinul Ministerului Educației și Cercetării Științifice, Ministerului Societății Informaționale și al universităților de top din țară.

  În ultimii ani, stagiile de internship dezvoltate de Huawei au devenit din ce în ce mai populare în rândul tinerilor care urmează cursurile facultăților cu profil tehnic din România. ”Telecom Seeds for the Future” este unul dintre cele mai renumite programe, fiind special gândit pentru a le oferi studenților posibilitatea de a îmbina noțiunile teoretice cu cele practice, chiar la sediul central Huawei din Shenzhen.

  Prin intermediul proiectului, studenții au posibilitatea de a ajunge în China pentru a participa la un stagiu de specializare, timp de două săptămâni.
  Ediția din acest an a programului a avut loc în perioada 27 august – 11 septembrie, în program participând zece studenți de la universitățile tehnice din București, Iași, Craiova și Cluj-Napoca.

  Tinerii români care au beneficiat de acest internship au avut șansa unei experiențe multiculturale în China, în primă fază în Beijing, pentru a se familiariza cu universul culturii chinezești, prin intermediul unor cursuri de limbă și cultură. A doua parte a proiectului a constat într-o perioadă de formare profesională, cu ajutorul specialiștilor Huawei, la sediul central al companiei din Shenzhen.

  Vlad Doicaru, Enterprise Director Huawei România: “Industria IT&C este în continuă schimbare iar pentru a putea avea o dezvoltare armonioasă în acest domeniu, este necesar să fii mereu la curent cu ultimele tehnologii. Programele educaționale implementate de Huawei au ca scop central dezvoltarea tinerelor talente din industria IT&C, ajutându-le să înteleagă mai bine noutățile din sectorul IT&C. Vizita studenților la sediul central Huawei Technologies din Shenzhen, le pune acestora la dispoziție accesul la inovațiile dezvoltate de companie și totodată le oferă posibilitatea de a îmbina noțiunile teoretice cu cele practice într-un mediu de lucru autentic.

  ”Telecom Seeds for the Future” a devenit, în doar doi ani, cel mai popular program de CSR din cadrul Huwei România, dovedind astfel ajutorul real pe care îl oferă pentru dezvoltarea studenților români .”

  Huawei și-a asumat un angajament pe termen lung, acela de a investi în viitoarele talente locale. Compania promite că va contribui activ la îmbunătățirea educației din domeniu IT&C, prin completarea cunoștințelor teoretice, predate în facultățile de profil, cu experiențele practice, obținute în mediul de lucru.

  Huawei a devenit un partener strategic pentru principalii operatori de comunicații din România, prin dezvoltarea de soluții de înaltă tehnologie și furnizarea de servicii personalizate pentru clienții săi. Compania intenționează să-și extindă amprenta locală prin creșterea numărului de angajați și a resurselor, valorificând centrele regionale (GSC și ASSC) și investind în comunitățile locale, prin parteneriate cu universitățile din România și prin crearea de programe de internship, cu perspective pe termen lung.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.