More

  Germania vrea interzicerea motoarelor cu combustie până în 2030

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  În curând, consumatorii vor trebui să opteze pentru autoturisme care să aibă zero emisii.

  Germania nu este mulţumită de modul şi rata în care stimulentele financiare determină consumatorii să adopte autoturismele care nu poluează.

  Consiliul Federal a adoptat o rezoluţie care interzice definitiv producţia autoturismelor cu motoare cu combustie, până în 2030. Din acel moment, consumatorii vor fi nevoiţi să achiziţioneze numai autoturisme cu emisii zero, fie că este vorba de motoare electrice sau cu celule de hidrogen.

  Cu toate că rezoluţia nu are putere de lege, Consiliul Federal solicită Comisiei Europene să împlementeze această restricţie pentru toate ţările membre ale Uniunii.

  Consiliul Federal mai solicită Comisiei Europene şi revizuirea politicii de impozitare şi a efectului său asupra „stimulării mobilităţii cu zero emisii”. Nu este foarte clar ce presupune acest lucru, dar ar putea fi vorba despre eliminarea scutirilor de la taxe a deţinătorilor de motoare diesel, în ţările membre UE.

  Producătorii sunt deja îngrijoraţi de înăsprirea standardelor de emisii, care ar putea duce la dispariţia motoarelor diesel prin creşterea preţului de achiziţie din cauza înăspririi standardelor.

  Cu toate acestea, publicaţia Forbes a notat faptul că înmatricularea autoturismelor diesel a scăzut brusc în mai multe ţări din UE, în luna august. Este posibil să fie vorba despre un efect întârziat al scandalului Volkswagen.

  Dacă coroborăm această informaţie cu stimulentele oferite pentru achiziţionarea unor vehicule cu zero emisii, dar şi a propunerii de eliminare a motoarele cu combustie, nu mai lasă consumatorului european loc pentru foarte multe opţiuni. Cu siguranţă vom asista la o dezvoltare a industriei de maşini electrice şi cu celule de hidrogen.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.