More

  User Review iPhone 7 Plus: Puncte tari, puncte slabe şi concluzii

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Deşi mulţi utilizatori se aşteaptau ca Apple să aducă în toamna anului 2016 un ecran AMOLED 2K pe noul iPhone, ca de altfel şi un design proaspăt, se pare că aceştia vor mai avea de aşteptat o vreme, poate 2017 va reprezenta într-adevăr un punct de cotitură în materie de design al iPhone-urilor.

  Pe scurt, puncte tari, puncte slabe, concluzii, despre iPhone 7 Plus

  Puncte tari

  Camerele din față și din spate sunt mai bune decât cele de pe iPhone 6s chiar și la modelul de 4.7 inchi este regăsită stabilizarea optică a imaginii și față de modelele anterioare, face poze mai bune în condiții de lumină scăzută. Noul procesor A10 Fusion este o bestie și pentru aceeași bani ai memorie mai multă la modelul de bază care este acum de 32 GB și 3GB memoria RAM. De asemenea, iPhone 7 Plus are un design familiar, dar acum este rezistent la apă și praf certificat IP67 și nu în ultimul rând, avem difuzoare stereo.

  Puncte slabe

  Ca la fiecare telefon și producător, primele loturi de telefoane vor avea întotdeauna probleme. Acesta pare să fie plăguit de un sunet pe care telefonul îl face când rulează programe, chiar și la intensitate scăzută se va auzi dacă pui telefonul la ureche unde se regăsește logo-ul Apple #hissgate #buzzgate, dar care din păcate este preluat de cameră în timpul filmărilor (prezent și pe dispozitivul meu). Pentru unii, lipsa jack-ului audio clasic va fi o problemă deoarece adaptorul furnizat la pachet de Apple se pierde sau se uită ușor. Varianta Jet Black pare să fi fost concepută pentru a enerva lumea, pentru că îl scoți din cutie și deja e zgâriat (nu îl luați că nu îl arătați nimănui în husă). Display-ul este mai cald decât în cazul modelelor precedente și este posibil să nu placă tuturor.

  Concluzia

  iPhone 7 Plus este un telefon foarte bun și un upgrade util pentru cei care își doresc un telefon cu ecran mare, lizibil în condiții de lumina puternică, baterie decentă, un ecosistem excelent și familiaritate, toate acestea asistate de un procesor puternic și de un design rezistent la apă. Designul nu este nimic nou, iar faptul că Apple foloseşte de 3 ani la rând același design, este dezamăgitor. Tot aici trebuie spus că este inadmisibil ca un telefon de acest calibru să aibă asemenea probleme de hardware. Rația ecran/dispozitiv este prea mică și simți că ții un telefon inutil de mare în mâna.

  Nu ştii dacă să faci trecerea de la iPhone 6 sau iPhone 6s la iPhone 7 sau iPhone 7 Plus?

  Mulţi nu ştiu să facă diferenţa între cele două produse (nu ne referim aici la cunoscători, la pasionaţii de tehnologie şi împătimiţii de gadgeturi de ultimă generaţie, ci la utilizatorul de rând, care îşi doreşte pentru prima dată să îşi cumpere un iPhone). Apple a folosit aceeaşi linie de design pentru iPhone-uri timp de 3 ani la rând, dar în ceea ce priveşte iPhone 7, putem vorbi despre un upgrade din mai multe puncte de vedere, iar mai jos voi enumera ce condider că a adus bun Apple la acest produs şi de ce merită să investeşi banii în el.

  Din ceea ce am aflat deja încă de la lansarea iPhone 7 și iPhone 7 Plus, eveniment ce a avut loc în data de 7 septembrie, dispozitivele flagship vin cu o serie de îmbunătățiri atât la nivel de design, cât și din punct de vedere intern. Printre acestea aş enumerarezistența la apă, certificare IP67, care se traduce prin rezistența totală la praf și impurități și rezistență în apă la o adâncime de până la un metru timp de 30 de minute (Atenţie! Apple informează atât pe site, cât și în broșuri că garanția nu acoperă defectele provocate de apă) așa că indicat ar fi să nu vă folosiți noul telefon pe post de GoPro, nici să îl luați în piscina sau în mare pentru pozele acelea „nebune”, pentru că riscați să vă asumaţi costuri de repare ale dispozitivului care ar presupune cheltuieli aproximative cu costul de achiziţie al smartphone-ului (desigur, în funcţie de diagnosticul obţinut în urma unei analize tehnice efectuată de service-ul autorizat Apple).

  Experienţa utilizatorului iPhone 7 Plus

  O să trec peste înșiruirea de specificații tehnice, pe care puteţi să le aflaţi din articolul dedicat lansării iPhone 7 şi iPhone 7 Plus şi voi trece direct la experiența utilizatorului, lăsând deoparte strategia de marketing a producătorului. Pentru mine, experiența cu iPhone 7 Plus Silver de 128 GB a fost mixtă până acum, dar înclin mai mult spre SATISFACŢIE, decât către NEMULŢUMIRE. Am achiziţionat iPhone 7 Plus la precomandă și l-am așteptat cu sufletul la gură după ce ultimul telefon, achiziţionat tot la precomandă, Samsung Galaxy Note 7, avea probleme cu exploziile spontane.

  Deloc surprinzător pentru mine, nici iPhone 7 Plus nu a venit fără problemele din linia de producție, amintesc aici #hissgateul,  proces în care telefonul are un fel de coil whine când rulează aplicații. Chiar dacă nu îl auzi când ţii telefonul în mână pur şi simplu, zgomotul este înregistrat de cameră în timp ce filmezi sau faci poze. Mai mult decât atât, chiar și atunci când îl ridici și îl lipești de ureche unde este logo-ul Apple, zgomotul se va auzi. Te întrebi dacă mă deranjează? Sincer da, pentru un telefon care presupune o cheltuială de peste 1000 de euro, un astfel de defect este inadmisibil (drept dovada, Apple nu admite că dispozitivele au o problemă hardware). Dacă nu ar fi preluat de microfoanele din telefon și nu s-ar regăsi în absolut toate filmările, nici că m-ar deranja.

  Sistemul este extrem de fluid, fără lag, rulează excelent orice aplicație (nu e ca și cum dezvoltatorii ar avea o gamă largă de dispozitive pentru care să își optimizeze aplicația), dar ocazional am întâlnit câte un bug mic, în special cu camera când folosești scurtăturile 3D touch, în sensul în care se deschide greu aplicația sau rămâne blurat ecranul.

  Camera iPhone 7 Plus

  Camera este îmbunătăţită exponenţial comparativ cu cea de anul trecut, având tot senzori de 12 mp, dar cel principal are o deschidere de 1.8, ceea ce se traduce prin poze mai bune în condiții de lumină scăzută. Zoomul optic 2x produs de adiția celui de-al doilea senzor telefoto (așa cum îl numeşte Apple) este bine venit și util dacă faceți multe poze în stil portret (așteptăm update-ul promis pentru acel efect de Bokeh). Și camera de pe față a fost îmbunătățită și a primit un upgrade de la 5 MP la 7 MP, dar totuși cu o deschidere mică de doar 2.2, spre deosebire de Galaxy S7 de la Samsung, care are 1.7 chiar și pe modulul de cameră de pe față, dar reproducerea culorilor pe iPhone este mult mai bună decât la Galaxy S7, acestea fiind mai naturale, mai puțin saturate. O să vedeți pozele atașate și o să judecati singuri calitatea imaginilor, care nu vor fi retușate, ci doar ce am pozat în toate condițiile și perioadele zilei.

  Componenta video este excelentă și poate înregistra 4K la 30 de cadre pe secundă, beneficiind de stabilizare optică. Dacă doriți și stabilizare digitală, recomand filmarea Full HD la 60 de cadre pe secundă, pentru cea mai bună experiență. Îmi place cum filmează iPhone 7 Plus, doar că nu are unghiul de filmare destul de mare, astfel încât pare trunchiată imaginea şi incompletă (în comparaţie cu Galaxy Note 7). Ce am observat este că, filmarea este ceva mai stabilă decât pe Samsung Galaxy Note 7 şi culorile mai naturale. Modul de slowmotion mi se pare cel mai bun, fără stutter.

  Camera iPhone 7 Plus se află pentru mine în acest moment în top 5 camere pentru smartphone-uri flagship, posibil în top 3 o dată cu următoarele update-uri.

  Display iPhone 7 Plus

  Display-ul este OK, rezoluția fiind de 1920x1080p la o diagonală de 5.5 inch, ce poate părea datată ținând cont de display-urile 2K AMOLED de pe dispozitive mult mai ieftine, dar este un display bine calibrat și foarte lizibil. Faptul că are mai putini pixeli se vede și în durata de viață a bateriei, chiar dacă tehnologia LCD IPS nu este chiar eficientă energetic, spre deosebire de cea AMOLED. Recomand iPhone 7 Plus celor care doresc să îşi achiziţioneze un smartphone flagship Apple, nu iPhone 7, care are un display dezamăgitor din punctul meu de vedere.

  Difuzoare iPhone 7 Plus

  Avem acum difuzoare stereo pe iPhone, ceea ce consider că este o îmbunătăţire necesară (dacă designul a rămas la fel, măcar să mă pot lauda cu difuzoare stereo), că sfântul jack audio a fost „pensionat pe caz de vârstă” . Trebuie să înțelegeți că,a evoluția tehnologică a presupus curaj și spațiul în iPhone 7, motiv pentru care produsul vine la preț premium. De aceea, unde putea fi portul audio acum este un plastic care ajută la izolarea telefonului. Nefiind totuși opus experiențelor noi, nu am considerat înlăturarea acestuia un minus, deoarece îmi place simetria pârţii de jos a telefonului și, de obicei, folosesc căști wireless pentru mobilitate mai mare. Sunetul produs de difuzoare este clar și bine echilibrat pentru un telefon.

  Hardware iPhone 7 Plus

  Partea de hardware a iPhone 7 Plus deja nu mai merită menționată deoarece este evident că acest iPhone e mai bun ca ultimul (ar fi culmea să fie mai prost), dar doar în benchmark-uri, pentru că din câte ştiți bine, iPhone-urile sunt foarte bine optimizate. Ce îmi place în schimb şi de ce m-am îndrăgostit e butonul capacitiv de Home care, folosind motorul Taptic, produce o senzație satisfăcătoare de click (până acum am deţinut doar telefoane Android, așa că am experiența ambelor platforme). Toate acestea sunt ținute de o baterie OK. De ce zic OK? Păi, anul acesta bateria trebuia să fie mai bună comparativ cu cea de anul trecut şi sincer, personal mi se pare mai slabă, dar e foarte posibil să fie din cauza iOS 10, deoarece și în versiunile publice de Beta pe care le am pe iPad Air 2, bateria a avut de suferit (Astfel, felicitări Apple!). Dar o zi full de utilizare intensă tot ţine bateria iPhone 7 Plus. Pe Galaxy am avut și wireless Charging și Fast Charging, cu alte cuvinte tot ce mi-aş fi dorit din punct de vedere tehnologic. Pe iPhone 7 Plus am, ce am? Aaa, mi-am amintit, am 3D Touch. E de râs, dar chiar îmi place drăcia asta, care sper să fie din ce în ce mai adoptată de către dezvoltatorii de aplicații.

  Aveți și pe iPhone 7 Plus un fel de încărcare rapidă, aceasta fiind posibilă doar cu ajutorul încărcătorului de iPad. Wireless, nu, încă nu, așteptăm ca Apple să o inoveze înainte să o implementeze anul viitor. Amplasarea butoanelor este în regulă pe o parte (cea cu butoanele de volum), dar la iPhone 7 Plus este amplasat probabil pentru cei cu mâini de baschetbaliști după modelul NBA. Eu sunt înalt și am mâini mari și tot mă enervează cât de sus este amplasat butonul de pornire. Gimnastica mâinilor este puternică cu modelul acesta. Dar sincer, nu l-aş înlocui cu altul. Ca și experiență generală, iPhone 7 Plus este un pachet bun, familiar și eficient pentru majoritatea utilizatorilor.

  Din ce motive nu mi-a plăcut iPhone 7 Plus

  Un motiv pentru care nu îmi place că iPhone 7 Plus este uriaș. Măcar dacă ar copia Samsung Galaxy Note 7 și la rația display-corp am avea un dispozitiv premium într-o carcasă manevrabilă. Rămâne la fel de inadmisibil faptul că la prețul premium nejustificat vine și cu probleme pe care eu, în calitate de client, nu vreau să le accept de la Apple. Prețul corect ar fi de aproximativ 550 de euro pentru ce tehnologie are incorporată. Bateria este încă în perioada de optimizare așa că un verdict final nu pot da, dar sincer, mă așteptăm să reziste ceva mai mult.

  Display-ul este mai cald decât la iPhone 6 sau 6s și pentru unele persoane această trecere va face ca ecranul să pară gălbui și mai puțin luminos (se poate remedia dezactivând din General » Accesibilitate » Acomodare Display » Reducere punct alb). Procentul de care spune Apple că este ecranul cu 25% mai luminos este aplicabil în condiții de lumina naturală puternică și cu Automatic Brightness activat. Calitatea apelului? Aş putea spune că, am avut ghinionul ca al meu terminal iPhone 7 Plus să facă parte din loturile făcute pe barjă în drum spre România, deoarece este sub orice critică, practic toată lumea cu care am vorbit, ori mă aude foarte încet, ori mă aude cu întreruperi. Totuşi, rareori o să pățiți ca mine, să aveți un dispozitiv pentru care nici un distribuitor nu va putea să vă refuze înlocuirea. Practic, iPhone 7 Plus pe care îl deţin are prea multe hibe, dar era de așteptat.

  Recomandare pentru cei care doresc să achiziţioneze noul iPhone 7

  Recomandarea mea călduroasă este să așteptați măcar Crăciunul pentru că veți avea mai multe șanse la un terminal iPhone 7 Plus bun, fără problemele semnalate în primele loturi produse. Chiar dacă experienţa mea cu iPhone 7 Plus achiziţionat prin precomandă de la unul dintre operatorii de telefonie mobilă din Romnia a avut destul de multe puncte slabe, o să ramân totuși la acest model chiar și după ce îmi va veni telefonul la schimb, deoarece este pur și simplu fiabil și ușor de utilizat.

  În concluzie, iPhone 7 Plus rămâne vârful de gamă al celor de la Apple și pentru bune motive, este un telefon bine construit, elegant, rezistent datorită materialelor de calitate, cu display mare cu o gamă de culori mai largă față de modelele precedente, difuzoare stereo, un senzor de amprentă foarte rapid și nu în ultimul rând rezistența la apă și praf. Ca în fiecare an, cu tehnologia vin și gate-urile, dar iPhone 7 Plus chiar dacă este scump, tot are una sau două probleme ce pot fi corectate în linia de producție, aceste probleme nefiind prezente la toate terminalele, ci doar la câteva dintre ele.

  Fotografii realizate cu iPhone 7 Plus în diferite condiţii

  14600568_1189345291103522_908900101_o 14614287_1189347144436670_1354603329_o 14614348_1189345044436880_698259470_o 14614436_1189345047770213_412415223_o 14618722_1189345307770187_158338226_o 14618870_1189345517770166_1508600488_o 14618871_1189345477770170_1791777354_o 14625588_1189344987770219_528611644_o 14625632_1189345137770204_557500837_o 14632522_1189345394436845_1745728550_o 14632592_1189345261103525_966096093_o 14646626_1189345087770209_1813652695_o iphone iphone-1 iphone-2

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.