More

  Vodafone Supernet 4G+ este o mare păcăleală. De ce păcălesc operatorii clienţii?

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Vodafone ne garantează de mai bine de două săptămâni că oferă Supernet 4G+, cea mai bună experienţă video HD şi cea mai extinsă acoperire 4G+. Mă voi opri doar asupra acoperirii 4G+, subiect care pe mulţi dintre noi ne interesează foarte mult.

  În cadrul Webstock 2016 am primit de la Vodafone România o cartelă care să îmi permită să experimentez reţeaua 4G+, iar weekendul ce tocmai a trecut a fost momentul prielnic să pun la lucru noul serviciu atât de promovat de operatorul de telefonie mobilă.

  Niciun judeţ de pe harta României nu a fost sărit în ceea ce priveşte reţeaua 4G+, aşa cum putem observa din harta realizată de Vodafone mai sus, dar ceea ce Vodafone România nu spune este că, în multe dintre aceste judeţe utilizatorii nu au parte nici măcar de servicii de voce, darămite de date, la fel ca în cazul altor operatori de telefonie mobilă din România, despre care o să vorbesc mai jos.

  Am scris pe pagina de Facebook că voi testa reţeaua 4G+ în acest weekend, reamintind momentele nenumărate când în comuna mea natală, la părinţii mei în casă şi în curte, nu am avut aproape niciodată semnal. Georgiana, cel mai probabil social media manager la Vodafone România mi-a scris prompt un comentariu: „Bună! Ai adresat situaţia aceasta şi vreunui alt coleg de-al meu pentru a se verifica şi de către cei de la Radio Frecvenţe? Pentru a verifica, te rog să ne scrii un mesaj privat cu numărul de telefon şi detalii cu privire la solicitarea ta. Multumesc, Georgiana.”

  Uneori, prin astfel de comentarii, am senzaţia că suntem luaţi de proşti ca şi utilizatori care plătim lunar facturi acestor operatori de telefonie mobilă. Am mai spus-o şi în cazul altor operatori, s-ar putea să nu fie compania vinovată, cât sunt aceşti oameni care se ocupă de comunicare. Normal că am adus la cunoştinţă Vodafone România în nenumărate rânduri problema semnalului din zona respectivă şi nu numai, iar de ani de zile nu s-a luat nicio măsură.

  Ceea ce te mâhneşte mai mult în astfel de situaţii nu este neapărat problema în sine, ci mai degrabă modul în care este tratată întreaga situaţie de către reprezentanţii companiei. Frecvent ne vin pe adresa redacţiei sesizări din partea utilizatorilor că în zonele în care aceştia se află, operatorii de telefonie nu au acoperire, dar îşi vând produsele şi serviciile ca şi când acestea ar fi fără probleme.

  Recent, am primit o sesizare din partea a zeci de cetăţeni ai unei comune din România, care spun că de mai bine de jumătate de an nu au semnal nici de voce, nici de date, de la Telekom România în zona în care se află şi nici până la această oră nu s-au luat măsuri. ANPC-ul spune că nu este de competenţa sa, iar întreaga poveste a fost predată ANCOM pentru verificare. Rămâne de văzut care vor fi în cele din urmă rezultatele şi dacă şi când vor fi aceşti clienţi despăgubiţi pentru că luni de zile nu au avut posibilitatea să utilizeze terminalele din dotare.

  Am fost abonat Telekom România până la începutul anului 2016, când aveam tendinţa să prelungesc abonamentul, dar un operator de la Telekom Relaţii cu Clienţii m-a trezit la realitate când i-am cerut sprijinul. Mai exact, mă aflam în drum spre Bucureşti, undeva în zona Focşani, iar semnalul la internet a dispărut brusc, iar la scurt timp nu am mai avut nici voce. Apelând serviciul de relaţii clienţii, operatorul mi-a spus că „nu are ce să îmi facă, să trec pe 2G”, când de fapt eu plăteam abonament 4G. Cu alte cuvinte, plăteşte ce promovăm şi vindem noi, dar utilizează doar ce vrem noi.

  Revenind la testarea reţelei 4G+ de la Vodafone România, experienţa a fost execrabilă. Menţionez că utilizez un terminal Samsung Galaxy S7 Edge, deci nici nu se pune problema că dispozitivul nu este compatibil cu reţeaua. Nu doar că nu am avut pic de semnal 4G+, nu am avut nici măcar 4G, 3G sau 2G, abia m-am putut descurca cu un amărât de H+, care din când în când dădea rateuri. Chiar în acest moment utilizez acelaşi număr de telefon, iar mult-promovata reţea Supernet 4G+ nu funcţionează nici măcar în Bucureşti, deşi aici trebuie să recunosc că am 4G.

  Am testat în acest weekend, în aceeaşi zonă, şi reţeaua 4G de la Orange. Din păcate, nici aceasta nu ne-a fost de ajutor. Totuşi, până va avea Orange România acoperire 4G+ în toată ţara, mă mai consolez cu gândul că nu suntem amăgiţi cu texte de PR care să ne determine să scoatem banii din buzunar şi să ne asumăm că s-ar putea să nu avem nici măcar voce, ca să nu mai vorbim de date. Măcar Orange România spune că are acoperire 4G+ doar în 3 oraşe mari din ţară, urmând ca infrastructura să ajungă să fie disponibilă la un moment dat şi în restul ţării.

  Există anumite zone din Otopeni, oraş de lângă Bucureşti, spre exemplu, în care niciunul dintre operatorii de telefonie mobilă din România nu au acoperire. Aici trebuie să aduc în discuţie neapărat cazul unui tehnician RCS RDS care a venit să îmi monteze un router şi un abonament la o locaţie şi nu avea semnal pe Digi Mobil să sune în centrală pentru a fi pornite serviciile.

  Care este rolul acestei opinii? Sub nicio formă nu am povestit din experienţele mele doar de dragul de a scrie sau de a mă plânge. Scopul celor sesizate de mine este ca fiecare operator de telefonie mobilă din România să renunţe cel puţin pentru o vreme la strategiile de marketing prin care prind clienţii în mreje şi să investească mai mult în comunicarea cu aceştia şi în găsirea de soluţii pentru utilizatorii care plătesc abonamentele de voce şi date de zeci şi sute de lei, dar nu pot să se bucure nici de un amărât de 3G.

  Dacă cei de la Vodafone România au bunăvoinţa să verifice situaţia reţelei Supernet 4G+ în comuna Dofteana, judeţul Bacău, o pot face cu numărul 0734315119 sau mă pot contacta în continuare pe Facebook sau prin e-mail la madalina@noobz.ro, pentru că mi se pare absurd ca ori de câte ori merg la părinţii mei acasă să fiu nevoită să petrec weekend-urile stând la telefon cu cei de la Vodafone Relaţii cu Clienţii.

  Ar fi mai corect să îşi asume că nu există infrastructură în zona respectivă pentru astfel de servicii sau mai degrabă pentru orice tip de servicii de voce, respectiv date, iar astfel am reveni cu mai mare uşurinţă la telefonia fixă, chiar dacă nu mai este în tendinţe de ani de zile. Categoric, fără menajamente, fiecare operator de telefonie mobilă din România, inclusiv Telekom, Orange şi Digi Mobil, ar trebui să îşi mai verifice o dată infrastructura, cel puţin în zona menţionată de mine. Nu spun să dea banii înapoi clienţilor, deşi aşa ar fi cel mai corect!

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.