More

  Directorul FBI recomandă acoperirea camerelor web, producătorii oferă alternative mai bune

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  În timpul unei conferințe care a avut loc recent la Center for Strategic and International Studies (CSIS), directorul FBI James Comey a recomandat câteva lucruri foarte simple pe care le putem aplica pentru a ne proteja intimitatea.

  Acoperirea camerelor web încorporate ale monitoarelor sau ale laptopurilor a fost una dintre sugestiile acestuia. Neacoperirea acestora poate oferi o poartă deschisă, ușor accesibilă care poate crea condiții optime hackerilor care doresc să extragă date confidențiale sau să practice spionajul industrial.

  “Obișnuim să ne închidem casele și propriile automobile, atunci, de ce, calculatoarele noastre ar trebui să fie deschise în fața infractorilor cibernetici”, a declarat directorul FBI. Mulți utilizatori și-au dat seama că webcam-urile pot pune în pericol intimitatea lor. Unul dintre cele mai cunoscute exemple este camera web a laptopului fondatorului Facebook, Mark Zuckerberg, care era acoperită cu o bandă adezivă.

  Totuși, există soluții mult mai elegante decât banda adezivă – cel puțin pentru monitoarele de PC. Cea mai nouă generație a monitoarelor business de la Philips prezintă o gamă cu modele de 27”, 24” și 22” cu camere web încorporate de tip pop-up care pot fi activate doar atunci când sunt utilizate. Acestea pot fi ridicate și coborâte utilizând doar un singur deget. Avantajul este foarte clar: dacă este nevoie de utilizarea camerei web într-o conferință online aceasta apare instant ca apoi după terminarea conferinței cameră să dispară complet fără să ofere vreo șansă hackerilor.

  “Am luat o decizie conștientă de a putea manevra această cameră numai și numai manual ca să o putem face imposibil de atacat de către hackeri. Astăzi, video conferințele reprezintă un instrument esențial de comunicare în afaceri pentru multe companii. În același timp camerele web deschid o poartă de acces pentru spionajul industrial. Soluția noastră simplă oferă condiții de lucru eficiente și sigure pentru clienții noștri”, a declarat Thomas Schade, vice-președinte Europa al MMD.

  Ideal pentru mai multă intimitate: Philips 272B7QPTKEB

  Pentru a ieși în evidență, la fel ca și alte monitoare Philips pentru profesioniști, aceste noi modele au o serie de caracteristici pentru a crește productivitatea. Toate dimensiunile sunt suficient de compacte pentru a se potrivi oricărui birou. Câmpul de vizualizare este maximizat de către rama foarte îngustă – ceea ce face o vizualizare captivantă atunci când mai multe monitoare sunt alăturate.

  272b7qptkeb_ftl_rflx_1

  Calitatea imaginii este excelentă, cu o claritate maximă de vizionare derivată dintr-o lățime de bandă destul de ridicată, suportată de ecrane prin intermediul HDMI și DisplayPort. Monitoarele dețin abilitatea de a conecta o serie de dispozitive împreună, folosind o singură conexiune între fiecare două dispozitive – Daisy Chaining. Acest aranjament de cablare, cu un singur cablu DisplayPort între fiecare set de monitoare, oferă o configurație de sistem mai puțin aglomerată. Un beneficiu important al unei asemenea configurații multi-monitor crește productivitatea fără sincope.

  Monitoarele sunt dotate cu senzori inovatori pentru a menține consumul de energie cât mai scăzut posibil. Prin intermediul PowerSensor, se poate sesiza dacă cineva este prezent la birou iar de asemenea, monitorul va reduce automat luminozitatea ecranului în cazul în care utilizatorul pleaca din fața acestuia.

  272b7qptkeb_bhigh_1

  Această caracteristică poate reduce costurile de energie cu până la 80%, prelungind totodată durata de viață a monitorului. Fiind fabricate în proporție de 85% din mase plastice reciclate, monitoarele pot fi numite cu încredere niște veritabile dispozitive prietenoase cu mediul înconjurător.

  Modelul Philips 272B7QPTKEB poate fi achizitionat la un pret de 2.695,5 lei, în timp ce monitoarele 241B7QPJKEB și 221B7QPJKEB urmează să apară în ultimul trimestru al anului 2016 respectiv primul trimestru al anului 2017.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.