More

  Samsung retrage definitiv Galaxy Note 7 de pe piaţă. Sunt estimate 17 miliarde de dolari pierderi

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Samsung a „întrerupt permanent” Galaxy Note 7, potrivit The Wall Street Journal. Informaţia vine de la Seul, unde Samsung a declarat că „va înceta definitiv vânzările dispozitivului”, asta la mai puţin de o zi după ce le-a transmis utilizatorilor de Note 7 vechi şi noi să oprească telefoanele câtă vreme va avea loc investigaţia.

  UPDATE: „Luând în considerare siguranţa consumatorilor ca cea mai mare prioritate, am decis să oprim vânzările şi producţia Galaxy Note 7”, spune compania Samsung Electronics.

  Analiştii citaţi de Reuters vorbesc despre pierderi de până la 17 miliarde de dolari, pe baza vânzărilor pierdute de 19 milioane de unităţi Galaxy Note 7 la care se aştepta Samsung să ajungă pe durata vieţii dispozitivelor.

  Cifra reprezintă o creştere drastică de la 5 miliarde de dolari pe care analiştii au prezis-o la retragerea originială a Note 7 de pe piaţă. Oprirea vânzărilor şi producţiei Galaxy Note 7 are rolul de „a limita pierderile financiare şi de imagine” ale companiei Samsung.

  În dimineaţa zilei de azi, Samsung le-a cerut partenerilor globali să oprească vânzările şi schimburile Galaxy Note 7, în vreme ce Oculus a lansat un update prin care Note 7 să nu mai fie compatibil cu Gear VR. Zilele trecute, toţi operatorii de telefonie mari din Statele Unite ale Americii au anunţat că au retras de la vânzare Note 7.

  Am transmis o solicitare către Samsung România în această dimineaţă, pentru a afla care este situaţia la noi în ţară şi cum trebuie să procedeze clienţii Note 7 de aici încolo. Răspunsul primit este unul standard: „Pentru siguranța utilizatorilor, am oprit vânzările și programul de înlocuire pentru Note7, iar în consecință am decis să oprim producția la nivel global. Le recomandăm celor care au deja un Galaxy Note7, înlocuit sau nu în programul global, să închidă dispozitivul, să nu îl mai folosească și să beneficieze de opțiunile disponibile, care vor fi comunicate în cel mai scurt timp.”

  Reamintim că în decursul săptămânii trecute, câteva smartphone-uri Note 7 din seria nouă şi sigură de la Samsung s-au supraîncălzit şi au explodat. Samsung anchetează cazurile împreună cu autorităţile, dar pentru moment nu există comunicări oficiale cu privire la incidente.

  Dacă faci parte din categoria clienţilor Note 7, cel mai probabil vei avea nevoie de un smartphone nou. Ce vei alege ca înlocuitor la Note 7? Acestea sunt propunerile Noobz.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.