More

  Google te ajută să votezi: de la datele de votare la cele mai apropiate secţii de votare

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Google s-a gândit să de-a o mână de ajutor alegătorilor care deţin cetăţenie americană şi a creat o aplicaţie prin care să îi ajute pe aceştia să voteze în cunoştinţă de cauză.  Pentru moment, aceste informaţii nu sunt disponibile şi pentru alte continente, dar nu ar fi exclus ca Google să ofere un astfel de ghid pentru votare şi pentru celelaltă ţări din întreaga lume.

  Google îşi propune să ajute alegătorii, pentru că este important ca fiecare dintre noi să votăm. În funcţie de alegerea făcută la vot, ne este influenţat viitorul. Spre exemplu, dacă te-ai născut român, dar ai căpătat cetăţenie americană, trebuie să ştii că Google şi-a propus să te ajută să înveţi cum votezi, unde votezi şi mai ales îţi prezintă candidaţii.

  Informaţiile sunt structurate pe categorii: „How do I vote?” (Cum votez?), „Where do I vote?” şi „Who is on the ballot?” (Cine candidează?). Toate informaţiile necesare alegătorilor americani vor fi disponibile atât în limba engleză, cât şi în spaniolă.

  În mai puţin de o lună de zile, milioane de americani vor ieşi la vot pentru a alege următorul preşedinte. În urmă cu 4 ani, doar aproximativ jumătate din populaţia Statelor Unite ale Americii s-a prezentat la vot, mai precis un procent de numai 42% dintre americani au ieşit la vot.

  Unul dintre factorii care afectează votarea este sistemul complicat. Google are la cunoştinţă acest aspect şi vrea să ajute votanţii.

  Pe scurt, dacă vrei să votezi anul acesta în America, poţi afla cu ajutorul Google unde poţi să te înscrii pentru a vota, iar în funcţie de locaţia în care te afli vei primi toate datele care să te ajute să te înregistrezi online, prin e-mail sau în persoană.

  Cerinţele de vot sunt diferite de la un stat la altul, iar pentru că astfel lucrurile se complică, Google îţi pune la dispoziţie tot ce ai nevoie de ştii despre cum să votezi şi când să votezi. Pur şi simplu tastezi întrebarea în Google Search şi primeşti toate opţiunile disponibile.

  Google îţi va indica şi cea mai apropiată secţie de poliţie, cât şi date despre fiecare candidat în parte. Anul 2016 va fi extrem de important pentru americani, iar exercitarea dreptului de vot este un privilegiu pentru fiecare.

  Ce părere ai despre iniţiativa Google de a ajuta alegătorii să fie informaţi cu privire cum să voteze, unde să voteze, pe cine să voteze? Credeţi că un astfel de sistem ar trebui să fie implementat de Google şi în România pentru viitoarele alegeri?

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.