More

  Huawei face primul pas spre inteligenţa artificială. Ce surprize pregăteşte gigantul

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Laboratorul Huawei Noah’s Ark și Universitatea Berkeley din California au anunțat semnarea unui parteneriat strategic pentru cercetarea de bază în domeniul inteligenței artificiale (IA).

  Huawei va oferi Universității Berkeley un fond de un milion de USD pentru cercetări în diverse domenii de interes, precum învățarea profundă, învățarea prin consolidare, învățarea automată, procesarea naturală a limbilor și vederea prin intemediul calculatorului.

  Printr-o strânsă cooperare, echipele de cercetare și dezvoltare de la Huawei și Berkeley Artificial Intelligence Research Lab (BAIR) se vor strădui să facă descoperiri semnificative în domeniul teoriilor și tehnologiilor-cheie ale inteligenței artificiale. Cele două părți implicate consideră că acest parteneriat strategic va alimenta progresul tehnologiei inteligenței artificiale și va crea experiențe complet noi pentru utilizatori, având astfel o importantă contribuție la nivelul societății în general.

  Fiind una dintre principalele instituții de educație superioară din lume, Universitatea Berkeley are o expertiză profundă în învățarea mașinilor și alte domenii ale inteligenței artificiale. Nou fondatul său Laborator BAIR adună la un loc cercetători ai UC Berkeley din domeniile vederii computerizate, învățării automate, procesării naturale a limbilor, roboticii și planificării cercetării. BAIR include peste 25 de profesori și mai mult de 100 de absolvenți care desfășoară proiecte de cercetare a progresului fundamental în aceste domenii, precum și a altor teme interdisciplinare, inclusiv învățarea profundă multimodală, inteligența artificială compatibilă cu oamenii, și conectarea inteligenței artificiale cu alte discipline științifice și umanitare (bair.berkeley.edu).

  Laboratorul Noah’s Ark este responsabil în cadrul Huawei de cercetarea dedicată inteligenței artificiale, învățării automate și data mining-ului. Fondat acum patru ani, Laboratorul a dezvoltat multe tehnologii de vârf pentru învățare profundă, unelte analitice pentru big data din domeniul telecomunicațiilor, data mining al traficului și imaginilor. Aceste tehnologii au fost utilizate pe scară largă de smartphone-urile Huawei, rețelele telecom, precum și de către produsele și serviciile de cloud computing care creează o valoare semnificativă pentru clienții companiei. Laboratorul Noah’s Ark este acum un institut de cercetare de vârf pe plan mondial.

  Huawei a intrat pe piața din Europa în 2000, iar din 2003 compania este prezentă și în România. În prezent, Huawei este unul dintre partenerii strategici pentru principalii operatori de comunicații din Europa, datorită dezvoltarii de soluții de înaltă tehnologie și furnizarea de servicii personalizate pentru clienții săi.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.