More

  Huawei prezintă următoarea generaţie de procesoare Kirin 960

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Huawei a prezentat noul proceson HiSilicon Kirin 960 în cadrul unei conferinţe media care a avut loc astăzi în China. Acesta este aşteptat să fie dispozibil pe smartphone-ul care se zvoneşte că va fi lansat luna viitoare.

  Cu noua generaţie Mali GPU, nuclee ARM CPU şi tehnologie de reţea îmbunătăţită, procesorul Kirin 960 promite o experienţă superioară comparativ cu generaţiile anterioare sau cu procesoarele lansate de companiile rivale.

  Kirin 960 este creat din patru nuclee de înaltă performanţă ARM Cotex A73 la 2.4 GHz împreună cu patru nuclee de mică putere Cortex A53 la 1.8 GHz şi este construit folosindu-se un proces de producţie de 16 nm. Kirin 960 de la Huawei este, de asemenea, primul procesor care foloseşte Mali-G71 MP8 GPU, care se zvoneşte că va fi prezent în interiorul Galaxy S8 anul viitor.

  În timpul prezentării, Huawei a făcut comparaţia între procesorul A10 Fusion din iPhone 7 şi iPhone 7 Plus şi Kirin 960, printr-o comparaţie a scorurilor benchmark care indică faptul că cel mai nou procesor de la Huawei este mai rapid.

  Mali-G71 MP8 GPU aduce, de asemenea, îmbunătăţirile necesare elementelor de gaming din experienţa utilizatorului, cu performanţă cu 180% mai rapidă decât generaţia anterioară Mali-T880 GPU folosit în interiorul procesorului Kirin lansat anterior şi altor dispozitive.

  Combinat cu suportul pentru Vulkan, acesta permite procesorului să suporte mult mai bine jocurile (40 FPS vs 10 FPS pe GPU-urile anterioare). Huawei a continuat prin a spune că în propriile testări, din 14 cele mai folosite aplicaţii în China, Kirin 960 a fost cel mai rapid la deschiderea a 13 dintre acestea în comparaţie cu ceea ce oferă competiţia.

  Ca majoritatea producătorilor de procesoare, Huawei s-a concentrat masiv pe durata de viaţă a bateriei şi prin colaborarea cu partenerii săi, a reuşit să aducă prin Kirin 960 o autonomie a bazeriei mult mai bună.

  Rămâne de văzut dacă Huawei Mate 9 se va lansa într-adevăr cu procesorul Kirin 960, iar tot atunci vom afla dacă este aşa cum ne spune Huawei, cel mai bun procesor lansat la această oră pe piaţă.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.