More

  Camino de Santiago, El Camino sau The Way: Totul de la rute la buget, cazare şi mâncare

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Cu siguranţă ai auzit cel puţin o dată în viaţă despre Camino de Santiago, cunoscut şi drept El Camino sau The Way. În rândurile ce urmează, Andrei, autorul blogului de călătorii Horizon Seeker, pune la dispoziţia iubitorilor de călătorii şi pelerinaje o serie de informaţii pe care nu le găseşti pe toate drumurile şi de care cu siguranţă vei avea nevoie dacă îţi propui să pleci într-o astfel de aventură.

  Camino de Santiago (El Camino, The Way): Filme şi cărţi, rute, buget, echipamentul necesar, cazare şi mâncare

  Andrei este un blogger pasionat de călătorii. Îi place să călătorească cât mai mult și cât mai departe. După ce a străbătut sute de mii de kilometri pe trei continente (Africa, America de Nord și Europa), cu mai toate mijloacele de transport pe apă, prin aer sau terestre, în vara acestui an a hotărât să pună la treabă și cel mai vechi mijloc de deplasare cunoscut de umanitate –  propriile picioare – pe cel mai mai lung, cel mai vechi (peste 1,000 de ani) și cel mai inspirational drum (declarant Patrimoniu Mondial UNESCO), cunoscut sub numele de Camino de Santiago, El Camino sau The Way.

  Pornind din St. Jean Pied de Port (Franța), traversând Munții Pirinei, peste văi, ape, prin păduri sau prin celebra Mesetas spaniolă, pe vreme frumoasă sau înfruntând frigul, ceața, ploaia, vântul, căldura excesivă cu tentă aproape deșertică (toate acestea luate separat,  combinate aleator sau servite de mama natură toate într-o singură zi) Andrei a parcurs pe jos cei 775 Km (conform datelor oficiale) până la Santiago de Compostela într-o aventură fizică, dar mai ales a spiritului, de care se simțea chemat să o trăiescă măcar o dată în viață.

  Informații din diverse surse (mediul online, Filme și cărți despre Camino de Santiago) i-au tot căzut în mână de-a lungul anilor, dar comoditatea, lipsa de timp și tot felul de alte pretexte de genul acesta au tot amânat momentul până în vara acestui an. Odată hotărât să se încumete la a parcurge pe jos aproape 800 Km, a început o cercetare și mai amănunțită a informațiilor practic necesare acestei aventuri și așa a aflat că, de fapt, mai puțin de 100 de români anual încep El Camino și, deci, informațiile în limba română sunt destul de sărace, dar și cele în engleză sunt destul de greu de pus cap-la-cap din cauza dispersiei lor în imensitatea mediului online, multe destul de vechi, iar altele te redirecționează pe website-uri care-ți propun niște sume fabuloase pentru lucruri pe care le poți organiza și singur, dacă informația corectă ajunge la tine.

  camino-de-santiago-2

  Așadar, dacă te va atrage cândva ideea de a parcurge acest traseu senzațional din mai toate punctele de vedere, o bună documentare te va scuti de mult timp pierdut, bani cheltuiți inutil, energie risipită în van pentru a afla care sunt Rutele Camino de Santiago (căci sunt mai multe rute posibile, una mai frumoasă decât cealaltă), Bugetul pentru Camino (pentru a evita să plătești cel puțin dublu pentru ceea ce poți obține și singur), care este Cel mai bun anotimp pentru a parcurge El Camino (decizie ce trebuie luată în urma unei bune informări și ținând cont și de preferințele fiecăruia), care este Echipamentul necesar pentru a parcurge El Camino-LISTA COMPLETĂ  pentru a obține Greutatea corectă a rucsacului și astfel să eviți să cari după tine lucruri inutile timp de 30-40 de zile, pe un traseu de multe sute de kilometri. De asemenea, te vor interesa aspecte legate Cazarea pe Camino sau despre Ce bei, ce manânci în așa fel încât bugetul să nu-ți sară în aer, informații care și lui mi-ar fi fost foarte utile să le știe încă dinainte de plecare, pe vremea când încerca să-şi stabilescă un buget.

  camino-de-santiago-1

  În curând, după ce proiectul Camino de Santiago va fi complet, vor urma alte informații legate de America de Nord (Un road trip de peste 6,000 Km prin Statele Unite, Strălucirea Las Vegasului, Amish County etc.), Africa văzută din deșertul Sahara, Europa (7000 Km haihui cu mașina în mai puțin de o lună, frumusețea insulelor grecești, Austria, Ungaria, Cehia, Slovacia, România, Germania, Albania, Bulgaria ș.a.m.d.) sau pe oriunde îl va mai purta norocul, căci mai sunt destule continente de vizitat, oameni extraordinari de întâlnit, civilizații de explorat.

  „Până atunci și pentru totdeauna, Buen Camino prin ale vieții sinusoide și nu uitați că pe Camino, ca și în viață, orice suiș are un coborâș (de regulă cam abrupt) și că tot ce ai coborât astăzi va trebui să urci mâine la loc sau chiar mai mult… și viceversa.” – Andrei.

  Dacă vrei să afli mai multe amănunte despre Camino de Santiago, nu ezita să îi scrii lui Andrei pe pagina sa de Facebook Horizon Seeker sau în secţiunea de comentarii de pe blogul său.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.