More

  Cisco a prezentat tehnologiile de rețea care stau la baza digitalizării la Cisco Connect

  Cisco a organizat cea de-a patra ediție a Cisco Connect, desfășurată în acest an sub sloganul „On the edge of now”. Evenimentul a reunit peste 1.000 de participanți, 20 de expozanți și 25 de demo-uri pregătite de Cisco și partenerii săi în zona expozițională dedicată.

  În prezent, lumea a devenit conectată, iar companiile trebuie să acorde o importanță mult mai mare digitalizării și impactului pe care această revoluție tehnologică îl poate avea asupra afacerilor.

  Dacă în 1987 erau conectate 10.000 de dispozitive, până în 2020 vor fi conectate la internet peste 50 de miliarde de dispozitive. Datorită revoluției digitale, lumea în care trăim va fi reconfigurată. Peste 50% din joburile actuale ar putea fi afectate de automatizare, iar mai mult de 60% din copiii care încep școlile primare vor avea meserii care azi nu există. Munca nu se va mai desfășura dintr-un birou fix, cu program fix, iar amenințările vor crește în volum și sofisticare.

  La baza tuturor acestor transformări digitale stă rețeaua. Digitalizarea înseamnă oferirea unor experiențe noi pentru clienți, transformarea proceselor și a modelelor de afaceri, responsabilizarea forței de muncă. Datorită dependenței de tehnologie, companiile se supun unor riscuri foarte mari, de aceea e nevoie de o preocupare crescută pentru securitatea cibernetică.

  „Până în 2019, 86% din date vor fi procesate de centre de date în cloud și doar 14% de centrele de date tradiționale. Avem astfel nevoie de o rețea care oferă predictibilitate și control, prin vizibilitate. Securitatea va deveni un motor de creștere pentru dezvoltarea business-urilor din România. Putem folosi tehnologia pentru a fi un pilon pentru dezvoltarea digitală”, a declarat Dorin Pena, director general Cisco România.

  Centrele de date, văzute până de curând ca o cutie neagră, în care aplicațiile și mașinile interacționează în moduri pe care nu le cunoaștem și nu le mai înțelegem, vor putea fi descifrate cu ajutorul Cisco Tetration Analytics, o adevărată mașină a timpului pentru centrele de date. Noua platformă dezvoltată de Cisco oferă vizibilitate completă în data center, în timp real, datorită senzorilor hardware și software și unei componente de inteligență artificială. Dintr-un singur punct pot fi văzute și analizate miliarde de fluxuri în timp real, dependențele dintre aplicații și resursele consumate.

  „Digitalizarea va afecta industrii diverse, iar retail-ul și industria financiară se află în fruntea acestei liste. Tendințele din tehnologie trebuie cunoscute și analizate pentru a vedea care este impactul lor asupra afacerilor. Vorbim despre mobilitate, cloud și, mai nou, despre inteligența artificială, al cărei rol în transformarea afacerilor trebuie, de asemenea, analizat cu foarte mare atenție”, a declarat Michael Koons, vicepreședinte World Wide Systems Engineering, Cisco, prezent la Cisco Connect.

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  12,897AbonațiAbonați-vă

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here