More

  Facebook nu mai cenzurează ştirile care au conţinut explicit

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Facebook a revenit asupra deciziei de a cenzura anumit conţinut, urmînd ca în perioada următoare să permită apariţia mai multor imagini explicite, dar cu potenţial de ştire.

  Cu aproximativ două săptămâni în urmă, Facebook s-a confruntat cu un feedback negativ din parte unui mare numpr de utilizatori, după ce reţeaua de socializare a decis interzicerea unei poze istorice, o ilustraţie a războiul din Vietnam, denumită „Napalm girl„.

  napalm-girl

  Fotografia a fost realizată de către Huỳnh Công Út, iar centrul de interes este Phan Thi Kim Phuc, o fată în vărstă de nouă ani, care aleargă dezbrăcată pe pe un drum în apropierea districtului Trang Bang, în urma unui atac cu napalm. Fotografia a câştigat un premiu Pulitzer.

  După mai multe dezbateri şi analize interne, compania Facebook şi-a cerut scuze şi a hotărât să modifice politicile care reglementează acest segment.

  Facebook spune că în perioada următoare va permite apariţia tot mai multor imagini care sunt „cu potenţial de ştire, semnificative sau importante pentru interesul public”, chiar dacă încalcă standardul comunităţii.

  Compania va oferi mai multe detalii despre caracteristicile pe care aceste imagini trebuie să le întrunească, spunând că va colabora îndeaproape cu comunitatea şi partenerii săi pentru elaborarea unui noi sistem de cenzură şi politici revizuite.

  Scopul este de a permite mai multor imagini cu conţinut explicit, dar care să nu ajungă pe persoane minore sau la acei utilizatori care nu doresc să le vadă.

  Este o sarcină extrem de dificilă, mai ales în ideea în care valorile şi gradul de toleranţă este diferit de la o cultură la alta, chiar de la un individ la altul. Este foarte dificil să nu superi pe cineva, mai ales dintr-o bază atât de mare de utilizatori.

  Cu toate acestea, este un demers într-o direcţie bună, iar Facebook se dovedeşte a fi maleabil şi flexibil, transparent şi doritor de a satisface nevoia utilizatorilor în ceea ce priveşte accesul la informaţie, fie ea şi una explicită, într-un anumit nivel.

  Voi ce părere aveţi? Ar fi trebuit acest tip de poze interzise sau este corectă decizia Facebook de a reveni asupra cenzurării lor?

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.