More

  LG anunţă rezultatele financiare pentru cel de-al treilea trimestru din anul 2016

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  LG Electronics Inc. (LG) a anunțat astăzi rezultatele vânzărilor din cel de-al treilea trimestru din 2016, de 11,8 miliarde de dolari, și a veniturilor din operațiuni, de 252,7 milioane dolari, marcând o performanță puternică a diviziei Home Appliance & Air Solution și o profitabilitate în creștere a diviziei de Home Entertainment. Acestea au balansat rezultatele diviziei de Mobile Communications, care a înregistrat o scădere a vânzărilor în această perioadă.

  Compania LG Home Appliance & Air Solution a înregistrat în al treilea trimestru din 2016 o creștere a veniturilor cu 3 procente față de anul precedent, performanțele provenind de pe piețele europene și asiatice. Veniturile din operațiuni, de 305,9 milioane de dolari, au determinat o marjă operațională de 8 la sută, ceea ce evidențiază o îmbunătățire cu 40 la sută față de aceeași perioadă a anului trecut. În ciuda fluctuațiilor valutare nefavorabile din MEA și țările din America Latină, performanța aparatelor de aer condiținat și a modelelor premium au susținut creșterea profitabilității.

  Compania LG Mobile Communications a înregistrat în al treilea trimestru venituri în valoare de 2,3 miliarde de dolari, cu 23 de procente mai puțin decât în aceeași perioadă a anului 2015. Astfel, vânzările mai mici înregistrate în rândul modelelor premium și costurile de îmbunătățire a activităților au contribuit la o pierdere operațională trimestrială de 389,4 milioane de dolari. LG a livrat în primul trimestru din 2016 13,5 milioane de smartphone-uri, iar America de Nord raportează o creștere de 14 la sută din vânzările din al doilea trimestru. Prioritățile pentru ultimul trimestru al anului vor include creșterea vânzărilor pentru noul smartphone LG V20 și a seriilor K și X, de asemenea finalizarea structurii de îmbunătățire a activităților în această divizie, pentru a răspunde pozitiv viitoarelor provocări.

  Compania LG Home Entertainment a raportat cel mai mare profit operațional din istoria sa cu 340.4 milioane de dolari și respectiv 9,2 %, având în vedere că vânzările de televizoare LG OLED premium și Ultra HD au continuat să căștige popularitate pe piețele cheie din întreaga lume. Ca urmare a unei concurențe puternice, vânzările au scăzut cu 3,4 procente față de al treilea trimestru al anului trecut, cu venituri de 3,7 miliarde de dolari, aproape neschimbate față de trimestrul anterior. În apropiere de sezonul de vârf, perioada sărbătorilor de final de an, cererea globală de telvizoare este de așteptat să crească, deși profitabilitatea va fi probabil afectată de costurile mai mari ale materialelor și de creșterea investițiilor în marketing.

  Compania LG Vehicle Components a înregistrat o creștere puternică a vânzărilor în al treilea trimestru din 2016, de 602,2 milioane de dolari, cu o creștere de 41 procente de la an la an și de 6 procente față de trimestrul anterior. Compania a raportat o pierdere modestă a profitului operațional de 14,5 milioane de dolari din cauza creșterii investițiilor în R&D (cercetare și dezvoltare), realizate cu scopul de a sprijini creșterea economică viitoare. Cu proiecte din ce în ce mai multe la orizont, de vehicule electrice, conduse de GM Bolt, compania VC se așteaptă să înregistreze o creștere continuă.

  Foto: Droid Life

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.