More

  Review Lenovo ThinkPad X1 Tablet: Puncte tari, puncte slabe şi recomandări

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Spuneam într-un articol anterior că Graffiti PR ne-a pus la dispoziţie pentru teste două dispozitive, un ultrabook, Lenovo Yoga 900 (review Yoga 900 aici), şi laptopul-tabletă ThinkPad X1 Tablet, despre care voi vorbi în rândurile ce urmează.

  Dacă Lenovo Yoga 900 excelează la nivelul design, se pare că ThinkPad X1 Tablet oferă o experienţă aparte prin faptul că este modular şi poate fi utilizat atât ca laptop, cât şi ca tabletă. Desigur, Yoga 900 poate fi împachetat, de asemenea, şi îţi poţi imagina că foloseşti o tabletă. X1 Tablet nu este cu mult mai ieftin decât Lenovo Yoga 900. Vorbim despre o diferenţă de preţ care ţi-ar permite să achiziţionezi cel mai probabil un model de telefon low-end, pe care să îl foloseşti în situaţii de urgenţă.

  Design Lenovo ThinkPad X1 Tablet

  Dacă ar fi să aleg între Lenovo ThinkPad X1 Tablet şi Lenovo Yoga 900, aş rămâne bineînţeles la cel din urmă. De ce? Pentru că aşa cum am precizat în review, consider că este ideal pentru sexul frumos. Pe cealaltă parte, X1 Tablet are un design masculin, care te duce uşor cu gândul la terminalele rugged, deşi laptopul este unul modular, nu foarte greu şi destul de uşor de utilizat.

  20161031_174353

  Specificaţii şi funcţionalităţi Lenovo ThinkPad X1 Tablet

  Diagonala display-ului Lenovo ThinkPad X1 Tablet este de 12 inchi, comparativ cu Yoga 900 care are o diagonală de 13.3 inchi. De asemenea, dispozitivul vine cu Touchscreen, dar rezoluţia este ceva mai mică în comparaţie cu ultrabook-ul, 2,160 x 1,440. Procesorul este Intel Core m5-6Y57, cu o frecvenţă de 1.1 GHz, net inferioară Yoga 900. De asemenea, spaţiul de memorie diferă şi el, Lenovo Yoga 900 câştigând încă o dată. Sistemul de operare disponibil pe ThinkPad X1 Tablet este Windows 10 Home (64-bit).

  Lenovo ThinkPad X1 Tablet nu atrage cu nimic atenţia celor din jur, dar te ajută să îţi duci la bun sfârşit sarcinile şi să fii productiv. Personal, X1 Tablet îmi aminteşte de un laptop vechi, pe care îl utilizam în primul an de facultate şi care nu avea un design foarte atractiv, motiv pentru care evitam să mă afişez cu el în public. Lenovo ThinkPad X1 Tablet are un design industrial, culoarea sa e neagră, iar unghiurile drepte nu sunt cele mai prietenoase la utilizare.

  20161031_174651

  Modulul de productivitate ar putea fi considerat punctul forte al laptopului-tabletă, pentru că nu oferă doar o autonomie extra a bateriei, ci şi un alt port USB. Desigur, modulul este disponibil separat de produsul de bază, iar pentru el mai trebuie să scoţi din buzunar aproximativ 150 euro. Apreciem Lenovo şi pentru modul în care a reuşit să producă o tastatură care se ataşează la tabletă şi oferă o experienţă de utilizare care te ajută să fii productiv şi nu îţi dă în niciun moment senzaţia că nu lucrezi de la un adevărat laptop.

  Lenovo ThinkPad X1 Tablet este potrivită pentru sarcini rapide, care presupun mobilitate. Dacă vrei un laptop sau un convertibil care să îţi permită să editezi foto/video sau să te joci pe el, vei avea nevoie cu siguranţă de mai multă putere. Bateria Lenovo ThinkPad X1 Tablet oferă o autonomie de până la 5 ore fără modulul de performanţă şi 9 ore cu acesta ataşat. În timpul testării nu am reuşit să scoatem mai mult de 3 ore jumătate autonomie în regim de utilizare normală.

  20161031_174631

  Concluzie Lenovo ThinkPad X1 Tablet

  Dacă eşti în căutarea unui convertibil care să te ajute să fii mai productiv şi să nu îţi afecteze mobilitatea, X1 Tablet este o alegere bună, deşi aş recomanda mai degrabă Lenovo Yoga 900. În schimb, dacă vrei să scoţi mai mult dintr-un laptop decât să navighezi pe internet, să redactezi anumite materiale pentru şcoală sau muncă, să vizionezi filme sau să asculţi muzică, un procesor mai rapid ar fi fără îndoială necesar. Cu certitudine Lenovo Yoga 900 câştigă detaşabil în cursa cu Lenovo ThinkPad X1 Tablet.

  20161031_174729

  Preţ şi disponibilitate Lenovo ThinkPad X1 Tablet

  Temporar, Lenovo ThinkPad X1 Tablet nu este disponibil pentru achiziţionare, iar preţul la care acesta a fost disponibil până acum este de aproximativ 5400 lei.

  Dacă ai întrebări cu privire la Lenovo ThinkPad X1 Tablet, nu ezita să ne scrii în secţiunea de comentarii de mai jos, pe e-mail la redactie@noobz.ro sau pe Facebook Noobz.

  20161031_174837 20161031_174817

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.